fbpx

Для Франківська кують якорі – у Бастіоні відкрили фестиваль "Свято ковалів"

Стиль життя 17:53, 03.05, 2019

Вогонь, запах розпеченого металу, перестук молотів наповнили сьогодні середмістя Франківська. На площі Бастіону ковалі з 20 країн зібралися на щорічний фестиваль "Свято ковалів".

Свято відкрили урочисто – з промовами організаторів, меценатів та мерії. Вшанували багаторічного учасника "Свята ковалів" з Нідерладів Хууба Сенсена – 80-річний коваль від часу першого фестивалю приїздить до Франківська з майстер-класами для молодих майстрів і учнів, пише Sotka

Продовжили тему виставкою у "Підземному Переході Ваґабундо", а завтра буде велика дискусія із залученням мистецтвознавців і науковців – її проведуть у форматі міжнародної конференції.

До велелюдної ковальської братії, – ­а приїхали на "Свято ковалів" понад 200 майстрів, більшість – з-за кордону, – вперше примкнули колеги з Люксембургу, Румунії та Китаю. В’пяте на франківському фестивалі вогню і металу свою майстерність показують ковалі з Білорусі та Росії, десятий раз приїздять команди з Великобританії, Франції, Німеччини, Нідерландів. Всі кують якорі – це символ і тема цьогорічного свята. А ще ангелів – вони залишаться в подарунок місту.

В програмі "Свята ковалів" – десяток цікавих подій. Це "живі" кування, майстер-класи для дітей і дорослих, виставки, відкриття інсталяцій, концерти. Головне шоу фестивалю – нічні кування. Завтра, 4 травня, міжнародна команда ковалів під джаз створить для міста справжній якір. "Він буде тримати Франківськ на плаву", – жартує організатор фестивалю, художник-коваль Сергій Полуботько.

Більше читайте за посиланням >>.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: