fbpx

Для франківського пологового придбали апарат УЗД за 2,3 мільйона гривень, а палати відремонтують на 10 мільйонів. ФОТО

Суспільство 13:22, 08.05, 2018

На ремонт палат у міському клінічному перинатальному центрі Івано-Франківська цього року витратять 10 мільйонів гривень.

Про це під час презентації нового апарата ультразвукової діагностики у перинатальному центрі заявив міський голова Руслан Марцінків.
“Довго виробляється проектна документація, тому робота буде під кінець року”, – сказав Марцінків про ремонт палат.
За словами Марцінківа, зараз активно купляють нові рентген-апарати для міських закладів охорони здоровя. Наразі вже придбали для трьох міських поліклінік та в лікарню на Матейка. У лікарні УЗД-апарат придбали для роботи в операційній  для хірургічних хворих.
Директор міського перинатального центру Сергій Стефанко розповів, що цього року робитимуть багато ремонтів. Також дооснастять УЗД-відділ.
УЗД-апарат, який сьогодні презентували, працюватиме для гінекологічних хворих. “Це апаратура високого класу, мала би покращити діагностику”, – сказала завідувачка відділу Марта Григорович.
За її словами, новий УЗД-апарат має 4 датчики, в тч є лінійний, що обстежує молочні залози та щитовидну залозу. Вагінальний датчик, якого раніше не було, дає змогу роздивитися складні внутрішні патології. Передовсім зміни та новоутворення. 
“Коли апаратура не відповідає потрібному класу, то можна припустити патологію, і то навіть не з вини лікаря, – каже Марта Григорович. – Коли ми пересіли, то побачили різницю”. 
Апарат УЗД спільного виробництва Німеччини і Нідерландів у відділенні освоюють уже два тижні. Його вартість – 2,3 мільйона гривень. Останні 10 років апаратура у відділенні не оновлювалася. Причиною такого стану Стефанко назвав брак фінансування. 
У відділенні є ще один УЗД-апарат із акушерською спеціалізацією. Він також потребує оновлення. Вирішили вийти з ситуації – дооснастять апарат потрібним датчиком, що дасть змогу ще користуватися ним тривалий час.
Вже оголосили тендер на вагінальний датчик до УЗД-апарата на 220 тис. грн.
Також Руслан Марцінків вручив грошові сертифікати франківчанкам, які народили напередодні Дня матері. 1
П’ятеро жінок отримали сертифікати на 3 тис. грн. Їх можна використати у спеціалізованому магазині на придбання товарів для новонароджених.
Як писав КУРС, минулого тижня франківчанка Діана Жученко у мережі Фейсбук поскаржилася, що породіллям дають на сніданок лише хліб і чай. Після розголосу в соцмережах і медіа у франківському пологовому значно покращало харчування жінок.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: