fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Для лікарні в Івано-Франківську придбали рентген-апарат за 20 млн у фірми, близької до екс-”регіоналки” Бахтеєвої

Для лікарні в Івано-Франківську придбали рентген-апарат за 20 млн у фірми, близької до екс-”регіоналки” Бахтеєвої

Здоров'я 17:56, 08.01, 2016

Департамент охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації уклав договір з ТОВ "Медгарант" на придбання рентгенангіографічної системи для обласної клінічної лікарні, що на Федьковича, 91.

Вартість рентгенсистеми – 19 мільйонів 937 тисяч гривень з ПДВ. Як зазначено у "Віснику державних закупівель", договір було укладено 14 грудня 2015 року. Медобладнання придбали за кошти з місцевого бюджету, пише Бліц-інфо.

Участь у тендері взяли чотири фірми: ТОВ "Алконт-Сервіс", ТОВ "Медгарант", ТОВ "СТД СТАНДАРТ" та "Медичний Комплекс-МК".

Найнижчу ціну запропонувала фірма "СТД Стандарт" – 16 мільйонів 800 тисяч гривень з ПДВ. Та цю пропозицію було відхилено "відповідно до ч. 1 ст. 29 Закону України "Про здійснення державних закупівель" через невідповідність умовам документації конкурсних торгів". Таким чином, найнижчою пропозицією виявилась ціна від "Медгарант"  19 мільйонів 937 тисяч гривень з ПДВ. Тож саме вона й здобула перемогу у тендері, "обігнавши" "Медичний  Комплекс-МК", ціна якої була на 53 тисячі більша. Найвищу ж ціну на цих торгах запропопонувала "Алконт-Сервіс"  20 мільйонів 498 тисяч гривень з ПДВ.

За інформацією ЗМІ, київська фірма "Медгарант" належить Олександру Островському. Підписантом вказана Яна Островська. В інтернеті оприлюднювалася інформація, що "Медгарант" входить у сферу впливу народного депутата Тетяни Бахтеєвої (раніше від Партії регіонів, нині від Опозиційного блоку). В той же час, донька Бахтеєвої, Ірина Валітова, раніше була партнером Яни Островської по фірмі "Медпрогрес".

Окрім цього, переможець торгів має й інші темні плями на своїй репутації. Зокрема, "Медгарант" згадується у кримінальній справі 2011 року щодо закупівлі медобладнання для Калуської лікарні. Також у липні 2014 року прокуратура Вінницької області відкрила кримінальну справу за фактом порушення при здійсненні державних закупівель за участю ТОВ "Медгарант".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: