fbpx

Для приємного чаювання: як вибрати чайник, який не підведе

Стиль життя 14:05, 21.04, 2018

Якщо ви прихильник традиційного життєвого укладу, то на вашій кухні має бути добрий чайник для плити.

І нехай мільйони людей у всьому світі віддали перевагу електричним моделям, класичні чайники не здають позицій. А все тому, що вони безпечні в порівнянні з дешевими пластиковими аналогами, які насичують воду токсичними речовинами. А ще вони довговічніші й виручають, коли нема електрики.

Якщо ви хочете купити якісний чайник, врахуйте поради експертів.

 

Який матеріал обрати

Вуглеводна сталь має багато спільного з чавуном. Вона лише незначно поступається за показниками поглинання і розподілення тепла. Зате легша й дешевша.

Чайник з вуглеводної сталі швидко нагріває воду і служить власникам довгими десятиліттями.

Нержавійна сталь при нагріванні не виділяє токсичні речовини і не міняє смак води. Вона стійка до кислот і корозії. Чайник з нержавійної сталі – це надійний варіант, який ніколи не підведе.

1

 

Чим добрі емальовані чайники

Емальовані чайники – екологічно чисті вироби, які не впливають на смакові якості води. Емальоване покриття дозволяє створювати найрізноманітніші дизайни, тому такий посуд виглядає неймовірно ефектно. Купить чайник со свистком в Украине можна будь-якого кольору й з будь-яким малюнком. Варто лише глянути на колекцію виробів італійського бренду "Granchio". Червоний, зелений, синій, оранжевий, жовтий – калейдоскоп барв просто зачаровує. Хочеться чогось романтичного? Обирайте моделі з кольоровими візерунками, стильними написами і принтами.

 

 

Якою має бути ручка чайника

Ручка має бути зручною і надійною. А ще вона не повинна нагріватися. Усім цим вимогам відповідають ручки з бакеліту. Це сучасний вид пластику, який не боїться високих температур. Він витримує t 177 градусів і не нагрівається. Отже, ручки з бакеліту гарантують безпечне й комфортне використання чайника.

 

Чи потрібен чайнику свисток

Поклали чайник на плиту і забули – знайома ситуація? Щоб не віддирати обгорілий посуд від варної панелі, вибирайте чайник із свистком. Навіть якщо ви дуже будете зайняті, все одно почуєте звук чайника, що закипів, і вчасно знімете його з конфорки.

2

 

Яке дно чайника вибрати

Ідеальний варіант – товсте стальне дно. У такому посуді вода нагрівається швидко і рівномірно, а потім ще довго залишається гарячою. А що ще треба шанувальникам щоденного чаювання?

Не знаєте, де купити добрий чайник? В інтернет-магазині "Подушка" представлено посуд європейського виробництва. В асортименті чайники з Німеччини, Італії і Бельгії, які захоплюють і зовнішнім виглядом, і експлуатаційними характеристиками.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: