fbpx

Для Прикарпатського онкоцентру купили японський томограф за 43 мільйони

Здоров'я 11:06, 11.02, 2019

Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА 27 грудня за результатами тендеру замовив ТОВ "Астріум" томограф за 43,38 млн грн.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть Наші гроші.

До кінця 2019 року в КЗ "Прикарпатський клінічний онкологічний центр" поставлять комплект обладнання з можливістю повного авансу на три місяці у складі:

  • магнітнорезонансний томограф Vantage Titan MRT-1510 виробництва "Canon Medical Systems Corporation" (Японія) за 40,54 млн грн;
  • система вентиляції та кондиціонування Vantage Titan 1.5T Aermec-01/18 виробництва ТОВ "Крокус Клімат Інжінірінг" на базі обладнання виробництва "Aermec S.p.a." (Італія) за 1,28 млн грн;
  • клітка Фарадея з внутрішньою обробкою для Vantage Titan за 1,27 млн грн;
  • принтер для автоматичного друку медичних рентгенівських плівок Drystar 5302 виробництва "Agfa Healthcare N. V." (Бельгія) за 148 тис. грн;
  • стабілізатор СНТПТ-105,0 кВт (три по СНОПТ-35,0 кВт) за 140 тис. грн.

Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 44,00 млн грн.

Засновником "Астріуму" є киянин Желько Гранатір, а директором – Віталій Степченко. Контактною особою фірми у "Прозорро" вказана Людмила Щинович. За даними "Clarity-Project", у 2017 році вона представляла ТОВ "УМТ+" Дмитра Лаврентія, який керує ТОВ "АФС Медицинтехнік" німецької "АФС Медицинтехнік ГмбХ" Свена Краутера.

Нагадаємо, у 2014 році суд визнав невинними трьох бізнесменів, підозрюваних у привласненні 12 млн грн, які уряд у 2007 році витратив на закупівлю реанімобілів Renault Master. Це були хорват Желько Гранатір, директор ТОВ "ІСС Україна" і засновник британської компанії "Legal Busines Consultans LTD", а також його дружина – колишня співзасновниця "ІСС Україна" та його знайомий – співвласник фірми "Емердженсія 2004", що займалася переобладнанням базових автомобілів в санітарні.

Єдиним конкурентом було київське ТОВ "Промед Технолоджис" Леоніда Зеленкова із контрольованого міста Лиман Донецької області. Директором фірми, яка продавала Держпродспоживслужбі набори для виявлення сказу, є юрист Богдан Васютинський.

За даними системи "YouControl", до 2016 року компанія носила назву "Арзел Текстиль", а Зеленков був прописаний в окупованій Макіївці. Він разом з Олександром Архаровим з окупованого Донецька володіє столичним ТОВ "Арзел Трейд Компані", яке колись називалося "Центр екологічного аудиту" і належало киянці Олені Єрмолатій. Згаданий донеччанин Архаров і сам до 2016 року був співзасновником фірми-переможця.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: