fbpx

Для розчищення доріг державного значення буковелівська фірма "ПБС" буде застосовувати технологію змоченої солі

Суспільство 18:34, 13.02, 2018

Головні автошляхи Прикарпаття Н-09 та Н-10, які обслуговує буковелівська фірма "ПБС", тепер оброблятимуться технологією змоченої солі.

Це дозволить ще ефективніше прибирати сніг із дорожнього покриття, причому розхідного матеріалу витрачатиметься вдвічі менше, пише Фіртка з посиланням на прес-службу фірми.

Дорожньо-екскплуатаційна компанія "ПБС" придбала два соляних диссольвера "Р-2000" і вже випробовує його на ділі. Установка дозволяє всього за двадцять хвилин приготувати дві тонни соляного розчину, який завантажується у солерозкидачі. Сухий реагент змочується ропою, і вже волога суміш потрапляє на дороги.

"Змочена сіль не здувається вітром чи від коліс машин. Реагент спрацьовує дуже швидко, до того ж спрацьовує уся сіль, що економічно вигідно, адже витрат буде значно менше. Це вигідно і з точки зору екології. Ми розуміємо, що сіль – це реагент, а скоротивши його витрати практично наполовину, ми будемо вдвічі лояльнішими до природи",  розповідає заступник директора ТОВ "ПБС" Михайло Литвинюк.

Технологія застосування насичених 20% розчинів солі не нова, але досі ропу розливали безпосередньо на дороги. У "ПБС" вважають, що це може спричинити зворотний ефект. Тому фахівці буковелівської дорожньої фірми лише зволожують сухий реагент, який при низьких температурах не дозволить утворитися льодовій кірці.

"Закачуємо розчин у солерозкидач через спеціальну горловину. Суха сіль зволожується ропою безпосередньо перед потраплянням на дорожнє покриття. Усе відбувається в автоматичному режимі", – пояснює механік ТОВ "ПБС" Василь Мельник.

ТОВ "ПБС" працює за новітніми технологіями. Як і в країнах Європейського Союзу, використовує виключно чисту сіль. Це дозволяє вимірювати кількість подачі матеріалу до грама, а також визначати ширину його розподілення. Від сумішей із піском неможливо отримати такий ефект.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: