fbpx

Для відновлення обсерваторії на горі Піп Іван все ще триває підготовка документації

Суспільство 11:47, 30.06, 2014

Продовжуватимуться роботи з відбудови обсерваторії на горі Піп Іван.

Це спільний проект Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника і Варшавського університету. Важливий він і для Верховинського району, і для Прикарпаття — і як науковий об'єкт, і як туристичний, і як історичний, інформує Івано-Франківська ОДТРК "Карпати"

Відповідальний за реалізацію проекту Василь Гондурак розповідає, що на сьогодні лише йде підготовка документів. Коштів на повноцінне відновлення об'єкта бракує, хоча плани на майбутнє великі:

"Поки що єдине, що робиться, – підготовка документів. Ще не завершена документація на отримання свідоцтва на право власності на будинок як державну форму власності. Цим займається і університет, і депутати Верховної Ради. Документи зараз знаходяться в Фонді державного майна і Міністерстві екології.

Основне, що зроблено у минулому році, – це покрито обсерваторію мідною бляхою так, як це було з самого початку. А зараз йде питання відновлення приміщень для нормальної роботи і їх охорони, подача живлення  щоб було світло, вода. Оцим і будемо займатись",  розповідає Василь Гондурак. 

Фінансування залишає бажати кращого, адже для відновлення обсерваторії потрібен інвестор. Тому ініціатори продовжують пошук джерел фінансування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: