fbpx

Дмитро Онищенко зіграв Рахманінова для франківської публіки

Культура 22:00, 05.06, 2014

Одним із завершальних акордів концертного сезону в обласній філармонії став концерт соліста-піаніста Дмитра Онищенка з симфонічним оркестром.

Дмитру Онищенку аплодували у Франції, Великобританії, Японії, США, Турції і Росії. В Івано-франківську із сольним концертом він був вперше, хоча в складі міжнародного ансамблю “ARSIS” молодий музикант вже зустрівся із нашими глядачами тиждень тому на концерті камерної класичної музики, повідомляє ІФ ОДТРК "Карпати".

Сьогодні ж увазі музичних поціновувачів Дмитро Онищенко разом із симфонічним концертом обласної філармонії запропонував другий концерт Сергія Рахманінова. Твір підбирали доволі довго і зупинились саме на цьому з міркувань його найбільшої доброзичливості і щирої молодої аури, стверджує виконавець:

"В якості музичного меседжу кожен концерт підійшов би. В якості спілкування з публікою, з містом другий концерт має найбільшу силу зіткнення, силу спротиву. Як музичний твір він має виконуватись на одному диханні, і написаний він був у короткий термін, також на одному диханні. І перш ніж знайомити публіку з чимось більш складно побудованим, потрібно спочатку самому познайомитись з публікою і познайомити її з собою. Це краще робити за допомогою такої музики, яка більш доброзичливо буде споглядати наше з публікою спілкування дуже добрими і широко відкритими очима. Другий концерт Рахманінова якраз досить молодий та юний за своєю аурою і буде сприяти саме такому єднанню оркестра з публікою".

Зазначимо, закриття концертного сезону відбудеться наступної середи, 11 червня, спільним концертом всіх колективів філармонії. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: