fbpx

Дні науки, польське кіно та критичне мислення: як цікаво провести вікенд у Франківську

Стиль життя 08:06, 10.11, 2018

Зима близько. А поки що ми насолоджуємося останніми теплими днями осені. Не марнуйте часу – КУРС підібрав найважливіші і найцікавіші події цього вікенду.

Вчимося критично мислити

Останнім часом словосполучення "критичне мислення" стало (аж надто) модним та розмилося. А шкода. Адже критичне мислення посідає впевнене друге місце в списку так званих "навичок майбутнього", за версію Давоського економічного форуму, та все частіше запитується роботодавцями в описах вакансій. Але що ж це таке, критичне мислення? Чи звичка критично мислити означає, що я перетворюсь на людину, яка постійно критикує? А як же емоції, чи їх треба повністю блокувати, аби мислити критично? Та найголовніше  як навчитися мислити критично?

Щоб дати відповіді на ці та інші питання, створили експрес-школу з критичного мислення. 

Експрес-школу проводитимуть Віталій Жилак (співзасновник компанії e-Com, digital-маркетолог та аналітик, очільник LearnUp – Освіта Для Нас) та Іванна Чупак (співзасновниця Інша Освіта / Insha Osvita, співзасновниця та координаторка програми неформальної освіти для підлітків в сільських місцевостях Майстерня сільських ініціатив).

1

Коли: 10 листопада, 15:00.

Де: Промприлад.Реновація, вул. Сахарова, 23.

Ціна: для участі в школі потрібно зареєструватися за цим лінком >> та сплатити вартість школи на картку (5168 7554 2188 2073, Захаревич М.). Вартість  250 грн.

 

У театр

Цього вікенду актори драмтеатру підготували для глядачів дві комедійні вистави.

Сьогодні на глядачів чекає чорна комедія "Любов до гробу".

Як писав КУРС, у гостросюжетній чорній комедії є все, що потрібно глядачу. За сюжетом один чоловік на ім'я Бруно знайомиться із жінкою Євою, після цього в його житті стається низка неприємностей, але все ж він закохується в Єву, а вона в нього. При цьому у Єви є чоловік, якого вона хоче вбити. Крім головних героїв, на сцені є додаткові персонажі – чоловіче та жіноче начало. Вони всіляко намагаються допомогти головним героям.

2

Комедія "Оце так Анна…!" (16+) завтра не залишить байдужим нікого.

Прадавні люди, без сумніву, помилялися, гадаючи, що Земля буцімто тримається на трьох китах, адже цілком зрозуміло, що цей феномен відбувається тільки завдяки Анні! Принаймні у цьому щиро переконані Бернар та Жаклін, у яких Земля тільки і робить, що з-під ніг вислизає. Молода парочка вирішила урізноманітнити своє інтимне життя, але замість милої, "невинної", романтичної шлюбної зрадочки на них чекає пікантна пастка у власному домі і незліченні курйози… Однак ніхто і не підозрював, на що здатна ця Анна!

3

Коли: 10, 11 листопада, 18:00.

Де: Франківський драмтеатр, вул. Незалежності, 42.

Ціна: 30-100 грн.

 

Оновити гардероб

Унікальні авторські речі можна буде знайти цієї неділі на "Штефковій валізі".

Штефкова ВАЛІЗА – це щомісячний арт-базар, де кожен охочий може 
продавати-купувати цікаві речі: авторський одяг, взуття та аксесуари; живописні полотна, графіку і фотографії; гончарні вироби; одяг та взуття з власної шафи; книги (продаж і обмін); вініли; кімнатні рослини; солодощі, домашній хлібчик та будь-яку іншу смакоту; прикраси; авторські меблі, домашній інвентар, посуд; вінтажні речі; матеріали для творчості; тканини та багато іншого.

На подію можна принести речі для благодійних боксів (дитяче, доросле взуття, одяг, книги, іграшки). Організатори все посортують і відвезуть тим, хто цього дуже потребує.

4

Коли: 11 листопада, 11:00.

Де: Просвіта, вул. Грушевського,18.

Ціна: безкоштовно.

 

Дні науки

Науковий фестиваль "Дні науки" відбудеться у неділю в Науковому містечку "Нова Енергія", що функціонує на базі ІФНТУНГ.

Науково-популярна акція "Дні науки" традиційно присвячуються Всесвітньому дню науки в ім’я миру та розвитку, який відзначається щороку 10 листопада. Цієї осені "Дні науки", що проводяться двічі на рік, святкують своє 5-річчя і одночасно будуть проходити у шести містах ‒ Івано-Франківську, Києві, Одесі, Харкові, Львові та Житомирі.

Мета наукового фестивалю  демонструвати досягнення науки у світі загалом і в Україні зокрема, пропагувати науковий світогляд, поглиблювати зв’язки між науковою спільнотою та громадськістю. Програма "Днів науки" розрахована на найширшу аудиторію. Кожен зможе обрати собі локацію до смаку.

Цього разу Наукове містечко "Нова Енергія" дивуватиме гостей вражаючими експериментами, феєричними шоу, цікавими майстер-класами та екскурсіями.

Кожен присутній переконається, що наука  це цікаво, пізнавально, доступно та зрозуміло!

5
Коли: 11 листопада, 13:00.

Де: наукове містечко "Нова енергія", ІФНТУНГ.

Ціна: безкоштовно.

 

Дивитись польське кіно

У Франківську тривають Дні польського кіно. Протягом двох днів можна буде побачити 11 фільмів.

668

Коли: 10, 11 листопада, сеанси з 15:30.

Де: кінотеатр "Люм’єр", вул. Грушевського, 3.

Ціна: 35 грн.

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: