fbpx

Дні науки, польський кінофестиваль та майстер-класи: цікаві вихідні у Франківську

Суспільство 07:34, 11.11, 2017

Ці листопадові вихідні у Франківську пройдуть під знаком науки і кіно. В місті сьогодні стартує шостий кіноперегляд сучасних польських фільмів. У ляльковому театрі та в обласному муздрамтеатрі – вистави нового сезону. Плюс мистецькі майстер-класи для дітей і ворк-шоп для дорослих. І нова книга, щоби прочитати з дітьми.

Переглянути сучасне польське кіно

11 листопада в Івано-Франківську розпочинається шостий Перегляд сучасного польського кіно "Під високим замком". Фест триватиме до 19 листопада, глядачам запропонують 25 найсвіжіших стрічок 2016-2017 років.

1

Фестиваль польського кіно у Франківську представить фільми різних жанрів, щоб задовольнити смаки шанувальників кінематографу: детективи, історичні та документальні фільми. Особливістю цьогорічного перегляду є презентація трьох стрічок, які отримали відзнаки експертів на 41-му кінофестивалі у Гдині. Фільм "Остання сім'я"  велика нагорода "Золоті Леви", фільм «Я вбився"  нагорода "Срібні Леви" та "Червоний павук", що отримав спеціальну відзнаку журі.

Відкриє перегляд остання картина світової кінознаменитості Анджея Вайди. Фільм демонстуватимуть один раз.

Кінофест сучасного польського кіно приймає франківський кінотеатр "Люм'єр". Вартість квитка – 30 грн.

Кінопоказ супроводжує низка супутніх культурних подій. 

2

Надихнутися на виступ

У суботу, 11 листопада, в громадському ресторані Urban Space 100 пройде ворк-шоп "Мистецтво надихаючого виступу".

3

Вольтер колись казав, що чудова думка втрачає свою цінність, коли вона погано висловлена. А чи бувало у вас колись так, що ви не знали, як правильно це зробити? А може, ви завжди хотіли впевнено себе відчувати під час виступу і отримувати від нього задоволення чи вільно висловлюватися щодо будь-якої теми? Якщо хоч на одне питання ви відповіли ствердно, то вам  на воркшоп з публічних виступів. Отримаєте відповіді та поради і настанови.

Початок об 11.00. Реєстрація за посиланням:
https://goo.gl/forms/E5qBrzeT5WYTFMoT2

Визволити Каштанчика

Житомирський театр ляльок привіз до Франківська виставу "Пригоди Каштанчика". Прем'єра відбудеться в Івано-Франківському обласному театрі ляльок у неділю, 12 листопада.

4

Маленькому Каштанчику надзвичайно пощастило на своєму шляху зустріти ведмедика Мишка, який став для нього добрим другом і захисником. А талановитому Каштанчику й справді потрібен захист, адже на його гарний голос "поклала око" Пацючка Кралечка, яка вправно вміє всіх дурити, та ще й гроші на цьому заробляти.
Однак довірливий Каштанчик все ж потрапляє в пастку до кмітливої Пацючки і змушений заробляти жебракуванням… Чи правильно так робити? Чи добре дурити людей заради власної вигоди? Відповіді на серйозні питання дітки від трьох років отримають від ляльок.

Початок вистави – 11.00. Вартість квитка  від 40 грн

Зробити собі "дерево щастя"

Майстер-класи у франківському Бастіоні біля галереї "Арт на мур" зберуть дітей у суботу та в неділю.

5

Субота, 11 листопада:
12.30  Топіарій з сизалю, вартість заняття 85 грн. Роботу можна забрати зі собою. Топіарій  декоративне дерево, яке ще називають "деревом щастя", виготовлене з підручних, доступних матеріалів. Для виготовлення топіарію використовують різноманітні матеріали: живі чи штучні квіти, тканину, папір, шишки, ракушки, серветки, атласні смужки, кавові зерна тощо
14.00  Ліпка з глини. Лісова галявина, 50 грн.

Неділя, 12 листопада
16.00  Підставка для олівців, вартість заняття 75 грн.

А також майстер-класи з живопису та рисунку під керівництвом Володимира Прокопишина щосуботи з 13.00, 15.00 та щонеділі об 11.00, 13.00 та 15.00.
Заняття зі скульптури – щосуботи об 11.00.

Обіграти класику

6

Франківський обласний муздрамтеатрі у суботу, 11 листопада, дає виставу за мотивами Чехова "Три сестри".

Драма на дві дії. Режисура, музичне та сценічне рішення  Ростислав Держипільський. У ролях – актори Олексій Гнатковський, Надія Левченко, Галина Баранкевич, Роман Луцький.

В неділю, 12 листопада, вистава-притча "Вона-Земля".

Постановка Ростислава Держипільського та лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка Наталії Половинки за новелами Василя Стефаника "Моє слово", "Виводили з села", "Марія", "Сини", "Діточа пригода", "Вона – Земля" та ін.
В головних ролях: Наталія Половинка, Олег Цьона, Олексій Гнатковський, Надія Левченко.

Початок вистави о 18.00. Вартість квитка – від 50 грн.

Зануритись у дні науки

Містечко "Нова енергія" організовує в неділю, 12 листопада, "Дні науки". Заняття – безкоштовні, з 11.00 до 15.00.

7

Екскурсії (об 11:00; 12:00; 13:00 та 14:00)

ЕКСКУРСІЯ НАУКОВИМ МІСТЕЧКОМ "НОВА ЕНЕРГІЯ"
Ви познайомитесь із законами фізики, властивостями тіл та перетворенням енергії, поринете у віртуальний світ, де вмить перенесетесь у будь-яку точку галактики.  У нашому Науковому музеї можна торкатися до всіх експонатів, перевірити на собі перетворення енергії, спробувати себе у ролі дослідника (тривалість година).

Демонстрації (об 12:00 та 14:00)
TESLA ENERGY SHOW: Справжнісіньке шоу зі спецефектами на будь-який смак, каскадами електричних зарядів та блискавок, плазмовими кулями, генераторами, від яких волосся буквально стає "дибки" – лише невелика частина грандіозного "Tesla Energy Show" (тривалість година).

Майстер-класи (з 12:00 до 15:00):
"LEGO Master" & "LEGO Mindstorms EV3":
Перехід від псевдотворчості (складання за принципом "куди-небудь, будь-які деталі") до функціональної творчості (спочатку проектування – ЩО це має бути і ЯК воно працювати, а потім конструювання); Створення інструкцій моделей (вивчення 3D-редакторів LDraw та LEGO Digital Designer). Вік 8+ 

Завести хом'ячка

Вийшла нова книга, яку можна не лише читати і роздивлятися, а й інтерпретувати разом із дітьми.

8

"Кучеряві заводять хом’яка" – четверта книжка Мар’яни Прохасько з серії "тихих" книжок. Ідеальна для читання з дітьми, для розвитку їхнього мовлення і уяви.

Часто діти мріють про домашнього улюбленця. З песиком, кицею чи хом’ячком так цікаво бавитися, а догляд за ними розвиває у малих господарів почуття відповідальності. Уже знайомі нам брат з сестричкою з сімейки Кучерявих також завели хом’ячка. Із ним стається дивовижна пригода, яку Мар’яна Прохасько розповідає самими малюнками, без слів. З дитиною можна розповісти цю історію по-своєму. А потім, можливо, захочеться завести хом’ячка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: