fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "До 100 осіб агресивної молоді": поліція перевіряє інформацію від муніципалів про підлітків з наркотиками біля Бастіону

"До 100 осіб агресивної молоді": поліція перевіряє інформацію від муніципалів про підлітків з наркотиками біля Бастіону

Суспільство 12:51, 06.03, 2018

На сьогоднішній оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська відзначили, що після рейду Муніципальної варти підлітки біля Бастіону вже не збираються.

Міський голова Руслан Марцінків на оперативці повідомив, що після резонансної заяви керівника Муніципальної варти йому прийшов лист із поліції. “Про порушення справи”, – зазначив мер.

Нагадаємо, на минулій оперативній нараді Богдан Кухарук повідомив, що під час рейду біля франківського Бастіону “затримали” близько 80 підлітків із ознаками алкогольного сп’яніння та легкими наркотиками. Ювенальна превенція тоді спростувала інформацію Кухарука і повідомила про півтора десятка підлітків.

“Ми готові нести відповідальність за свої слова. Розуміємо, що ювенальна превенція повважала наші слова неправдою, можливо, розцінила їх як наклеп. Але це не так. У нас є лист від директора Бастіону і підприємців з підписами – скарга від них, що група дітей на території поводять себе агресивно і вживають”, – відреагував Кухарук.

Читайте також: Місто на приході: невидимі наркотики в Івано-Франківську

Він додав, що вважає роботу Муніципальної варти в цьому випадку ефективною, бо в останній тиждень підлітків біля Бастіону “на точці” немає. Щоправда, зазначив він, з досвіду знаємо, що треба шукати, куди вони перейшли, де поділися. “Поки що ми не знайшли”, – відзвітував він. А от моніторити територію Бастіону франківські муніципали будуть і надалі.

КУРСу керівник Муніципальної варти продемонстрував лист, відповідно до якого був здійснений рейд на Бастіон.

ТзОВ “Виробничо-комерційна фірма “Вікторія Гал” 2 лютого зверталася до міського голови Руслана Марцінківа та начальника Головного управління Національної поліції в області Віктора Шкутова і просила “вжити заходів стосовно великих угруповань молоді в кількості до 100 осіб, які постійно у вечірній час збираються на площі Бастіону, вживають алкогольні напої, а деякі з них мають видимі ознаки наркотичного сп’яніння”.

1

Дана група поводить себе агресивно, дозволяє собі хуліганські вчинки, зазначав підприємець. “Підлітки чіпляються до гостей та персоналу Бастіону. Вилазять на скляні дахові конструкції”, – навели приклади у листі-скарзі.

Щоранку прибиральники Бастіону знаходять на прилеглій території шприци, використані пакетики з порошкоподібною речовиною, “бульбулятори” та пляшки від спиртних напоїв. “Спостерігаючи за цими групами, бачимо, як до них регулярно підходять невідомі повнолітні особи та щось їм роздають”, – сказано в листі.

З настанням морозної погоди підлітки намагалися переміститися у приміщення громадської галереї. На зауваження уповноважених працівників Бастіону і прохання покинути комплекс реагували з агресією. Крім того, у крамницях почали ставатися крадіжки. Це й стало останньою краплею, після якої і з’явилася скарга до міської влади та правоохоронців за підписом директора фірми, що утримує Бастіон.

Лист своїми підписами підтримали ще 21 підприємець Бастіону.

2Богдан Кухарук стверджує, що вартові опитали підприємців. Ті повідомили про 15 звернень до правоохоронців з приводу неповнолітніх хуліганів упродовж 2017 року. Та ще 7 від початку 2018 року.

Що стосується справи, про яку згадував мер і яку нібито порушила поліція, Богдан Кухарук повідомив, що таких матеріалів не бачив: “Мені до відома ще нічого не доводили”.

У прес-службі головного управління обласної поліції КУРСу повідомили, що кримінального провадження щодо Кухарука та КП “Муніципальна варта” не порушували. У продовження піднятої теми ювенальна превенція спільно з Департаментом освіти міста проводять перевірку озвучених фактів та спілкуються із підприємцями.

Також ювенальна превенція подала запити до Муніципальної варти та міського голови з приводу джерел інформації та її підтвердження.

“Особи 11 підлітків із 15, перебування яких ювенальна превенція задокументувала біля Бастіону, встановлені. Проведені профілактичі бесіди із ними та їхніми батьками”, – поінформували в прес-службі.

Читайте: Місто на приході: невидимі наркотики в Івано-Франківську

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: