fbpx

До 1 грудня школи Прикарпаття оприлюднять, звідки беруть гроші і куди витрачають

Суспільство 17:55, 03.11, 2017

Усі школи Івано-Франківщини повинні оприлюднити інформацію про надходження та використання коштів, відповідно до вимог нового закону "Про освіту".

Про це вчора під час наради з обласними управліннями освіти наголосила міністр освіти на науки Лілія Гриневич. 

За її словами, школи уже зараз зобов’язані оприлюднювати фінансову звітність щодо фінансових надходжень та витрат закладу, незалежно від того, чи йдеться про державні кошти, чи про благодійні внески батьків.

"Прозора фінансова звітність, по-перше, допоможе нам оцінити, скільки реально коштів зараз українське суспільство вкладає у шкільну освіту і яку частку складає цей тіньовий бюджет освіти, а, по-друге, нарешті дати нашим батькам прозору картину того, на що витрачаються їхні кошти", – сказала Гриневич.

Разом з керівниками обласних управлінь освіти МОН вирішило, що часу до 1 грудня достатньо, щоб забезпечити виконання цієї норми закону.

Як повідомив КУРСу начальник управління освіти Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, школи подадуть інформацію про свої доходи і видатки на своїх сайтах. В першу чергу це стосується тих шікл, які самостійно ведуть бюджет. 

"В тих районах і містах, де є централізована бухгалтерія шкіл, яку ведуть управління освіти, звіти будуть подані на сторінках чи сайтах управлінь. Зараз ми аналізуємо та уніфікуємо спосіб такої зітності, оскільки є райони, де кілька шкіл перейшли на самостійний бюджет, а решту ведуть управління освіти", – конкретизує Віктор Кімакович. 

До кінця листопада фінансову звітність усіх шкіл області в будь-якому разі підготують до оприлюднення, зазначив він. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: