fbpx

До 29 лютого у лісах Прикарпаття порахують всіх косуль, оленів і кабанів

Суспільство 20:35, 25.02, 2016

До 29 лютого підіб’ють остаточні підсумки обліку мисливської фауни в області. Тоді ж визначать кількість та ліміти добування копитних та хутрових тварин під час наступного сезону полювання 2016-2017 років.

Це обов’язкова процедура, яку в області проводять декілька років поспіль. Здійснюється вона з метою забезпечення раціонального та невиснажливого природокористування.

Особливу увагу приділяють обліку чисельності оленя благородного, кабана дикого, козулі європейської, зайця-русака та інших тварин, повідомив перший заступник начальника Державної екологічної інспекції в області Ігор Яківчук.

“Підбиваємо підсумки саме в цей час, бо сніговий покрив дозволяє вести облік звірів у мисливських угіддях Прикарпаття. Цього року снігу не було, тож порахувати поголів’я буде складніше. Але уже бачимо, що чисельність окремих диких тварин зменшилася. Наприклад, оленя благородного, який через відсутність снігу взагалі не спускався з високогір’я в нижню частину лісів. Знаючи кількість тварин, ми будемо видавати застереження на наступний мисливський сезон, не заборонятимемо зовсім полювання, але обмежимо на ті види, де є істотне скорочення чисельності”, – пояснив Ігор Яківчук, повідомляє ОДТРК. 

Документи направили до департаменту екології, а рекомендації установи будуть розглянуті в облдержадміністрації, яка і визначає відповідні ліміти обсягу на відстріл диких тварин на Прикарпатті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: