fbpx

До 35 років і посвідчення водія, – вимоги до кандидатів у нову патрульну поліцію

Суспільство 15:50, 31.08, 2015

Набір претендентів відбуватиметься на конкурсній основі та триватиме упродовж місяця.

З 3-го вересня, як повідомив міністр МВС Арсен Аваков, на Івано-Франківщині стартує набір у нову патрульну поліцію. Прикарпатці, як повідомили в прес-службі управління МВС в області, повинні будуть подати свої заяви особисто, при подачі анкет із собою потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код. Адресу прийому заяв і документів оприлюднять на сайті управління. 

Загальні вимоги до кандидатів: вік від 21 до 35 років, повна загальна середня або вища освіта, наявність посвідчення водія категорії В, відсутність судимості. Вільне володіння українською мовою. Фізичне здоров’я та моральна стійкість. Прагнення до якісних змін.

Особистісні якості: мотивація, комунікабельність, ввічливість, навички аргументовано висловлювати свою думку, дисциплінованість, відчуття відповідальності, вміння прийняти рішення та діяти в екстремальних ситуаціях.

Етапи відбору кандидатів: подання анкети; перевірка загального рівня знань; психодіагностичний тест; медичний огляд; перевірка навичок керування автомобілем; особиста співбесіда; теоретичне навчання; професійна підготовка.

Основні посадові обов’язки:

– Патрулює визначену територію (пішки, на патрульному автомобілі або на інших транспортних засобах) та забезпечує охорону громадського порядку та безпеки громадян;

– Надає інформацію пішоходам та водіям транспортних засобів;

– Перевіряє та фіксує будь-які порушення законодавства, виписує штрафи;

– Приймає та передає інформацію по рації, реагує на правопорушення, виїжджає на місце події, вивчає скарги громадян;

– Реагує на виклики щодо побутових правопорушень (проявів домашнього насильства тощо);

– Надає невідкладну допомогу потерпілим від суспільно небезпечних діянь, нещасних випадків, особам з обмеженими фізичними можливостями та особам, що втратили можливість самостійно пересуватись;

– Забезпечує безпеку дорожнього руху; регулює дорожній рух;

– Зупиняє дорожньо-транспортні засоби, перевіряє посвідчення водія та інші необхідні документи, проводить візуальний огляд у разі підозри щодо вчинення правопорушення;

– Організовує заходи безпеки на місці ДТП, складає необхідні документи, надає першу допомогу учасникам ДТП;

– Здійснює оперативно-розшукові заходи та слідчі дії з метою виявлення і попередження злочинів та інших правопорушень;

– Сприяє розслідуванню справ щодо вчинених злочинів в межах компетенції Департаменту.

Патрульна поліція пропонує: принципово нову для України систему охорони правопорядку; професійну підготовку за міжнародними стандартами; стипендію під час навчання; престижну стабільну роботу та гідну зарплату; нову уніформу та новий службовий автомобіль; перспективу кар’єрного росту.

Телефон гарячої лінії МВС: 044 254 94 94.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: