fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "До активіста Олександра Бурцева застосовують елементи тортур, тримаючи його під вартою", – Юрій Дерев’янко

"До активіста Олександра Бурцева застосовують елементи тортур, тримаючи його під вартою", – Юрій Дерев’янко

Політика 21:13, 05.01, 2018

Сьогодні в Галицькому суді Львова активісту Олександру Бурцеву, якого затримали за зустріч Михайла Саакашвілі, продовжили тримання під вартою на 60 діб, до 5 березня.

І це, каже адвокат Бурцева Валерія Коломієць, незважаючи на те, що склад суду був не компетентний виносити такі рішення.

"Сьогодні також відбудеться судове слухання з приводу передачі справи для визначення компетентного суду. Суд розгляне питання, аби предати цю справу до вищої судової інстанції.  Тобто для передачі справи в суд за місцем вчинення правопорушення", –зазначила Валерія Коломієць.

Тим часом один із лідерів партії "Рух нових сил" Юрій Дерев’янко судову справу над Бурцевим називає "замовленням з Банкової".

"Тримання під вартою Олександра, людини важкохворої, є елементом тортур. За це мають понести відповідальність ті, хто виконує такі вказівки. Навіть люди, які після рішення суду вважаються такими, що відбувають покарання, якщо мають вживати таку величезну кількість інсуліну, не утримуються під вартою. Однак на медичні довідки ніхто не зважає. Вони хочуть його зламати, застосовуючи тортури. Таким чином незаконно уримують під вартою. В нас дві такі людини  це Олександр Бурцев та Северіон Дангадзе, якого неаконно утримують в СІЗО СБУ",  впевнений Юрій Дерев’янко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: