fbpx

До Франківська на наукову конференцію з'їхалися молоді медики з усієї України. ФОТО

Здоров'я 16:07, 23.03, 2017

В Івано-Франківському національному медичному університеті стартувала 86-та науково-практична конференція студентів і молодих вчених "Інновації в медицині".

До Івано-Франківська приїхали понад 100 студентів з різних куточків України. Вони беруть участь у засіданнях 20 секцій, інформує прес-служба ІФНМУ.

“Студентська конференція – це, мабуть, найвищий рівень студентського самоврядування,  говорить ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко.  Це найвищий рівень ставлення професорсько-викладацького складу до своїх майбутніх колег. Студенти мають можливість продемонструвати свої знання, зробити перші кроки в науці. Ми видали прекрасний збірник їхніх тез. Сьогодні ж в нас відбудеться вокальний конкурс “Голос ІФНМУ”. Два дні на різних наших базах і кафедрах відбуватимуться майстер-класи. Це справжнє свято студентської науки!”

Науковий керівник Ради Студентського наукового товариства ІФНМУ (СНТ), завідувач кафедри фізіології, професор Наталія Воронич-Семченко пам’ятає, як відбувалися такі конференції ще 30 років тому, коли вона ще студенткою була секретарем СНТ. За її словами, з кожним роком наукова студентська діяльність в університеті стає все більш популярною.

“В університеті створені чудові умови для роботи студентів, їхніх перших кроків у науці,  розповідає Наталія Воронич-Семченко.  Маємо дуже хороші відгуки про нашу експериментальну базу “Віварій”. Відрадно, що охочих займатися науковими, експериментальними, клінічними дослідженнями у нас стає все більше. Викладачі обов’язково підтримують таких дітей”.

“Ці конференції збирають друзів, однодумців, талановиту молодь,  продовжує Наталія Воронич-Семченко.  Дуже відрадно, що останніми роками до нас приїжджають все більше студентів. Я пам’ятаю, коли до нас приїжджало 10-15 учасників з інших міст, а минулого року їх було вже 140. Цього року ми очікуємо також понад 100 учасників з понад 10 вищих навчальних закладів України. Студенти від першого до шостого курсів спілкуються між собою, обмінюються новими науковими здобутками. Ми щороку чекаємо це свято науки, і, сподіваюся, що й цього року воно буде вдалим”.

Студент шостого курсу медичного факультету Богдан Гавенко вже кілька років займається науковою діяльністю, брав участь у студентських конференціях в різних куточках України та за кордоном. Його перша наукова конференція була в Білорусі на далекому другому курсі, а цього року він вже працює в оргкомітеті 86-ї конференції ІФНМУ.

“Такі конференції для студента  це початок його наукової діяльності,  говорить Богдан Гавенко.  З допомогою своїх викладачів студент робить перші кроки в науці, пробує себе в цій сфері. Насправді наукова робота  дуже цікаве заняття, і якщо людина дійсно захоплена наукою, це для неї не є складно. Наукова конференція  це також неоціненний досвід виступу перед публікою. В подальшому житті, в професійній діяльності це необхідна річ, і цього не потрібно боятися. Навпаки, з кожним виступом ти почуваєшся впевненіше і показуєш кращий результат”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: