fbpx

До Франківська приїде агітаційний потяг "Єднання"

Суспільство 10:12, 21.09, 2016

У жовтні 2016 року з Києва на Захід країни планується відправлення третього потяга Єднання України "Труханівська Січ".

Третій поїзд "Єднання" більше двох тижнів подорожуватиме західними містами країни та відправиться з Києва орієнтовно 20 жовтня 2016 року, пише КУРС з посиланням на прес-службу Укрзалізниці.

Організатори сподіваються, що акція сприятиме консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризуватиме національну культуру.

Наразі фахівці Укрзалізниці спільно з організаторами акції розробляють графік курсування третього агітаційного поїзда, який із патріотичною місією орієнтовно з 20 жовтня по 5 листопада 2016 року відвідає низку міст західного регіону. Передбачається, що поїзд у складі 9 вагонів відправиться з Києва, і за маршрутом його курсування до акції зможуть долучитися мешканці Вінниці, Хмельницького, Тернополя, Івано-Франківська, Чернівців, Львова, Мукачева, Ужгорода, Ковеля, Луцька та Рівного. З Рівного поїзд повернеться до столиці.

Пасажири агітпоїзда – митці, волонтери та громадські діячі – проведуть концерти, лекції та різноманітні творчі майстер-класи у навчальних закладах та будинках культури зазначених міст. Також передбачається, що в кожному місті, куди прибуватиме поїзд, будуть організовані відкриті дискусійні майданчики, ток-шоу і телемости з молоддю. До дискусій з актуальних питань сьогодення запрошуватимуть студентів вищих навчальних закладів західного регіону, а також молодь, яка виїхала з АР Крим та окупованих територій Донеччини.

Завдяки Укрзалізниці та її поїздам, які прямують до різних куточків нашої країни, і на Схід, і на Захід, втілюється головний задум організаторів всеукраїнської акції – згуртувати українців навколо ідеї національної єдності та консолідації суспільства. 

Нагадаємо, що перший агітаційний поїзд "Труханівська Січ" з Києва на Схід України відправився 20 квітня 2016 року. Тоді Укрзалізниця надала 9 вагонів, в яких волонтери везли великодні подарунки для дітей та дорослих, військових, які перебували у прифронтовій зоні, продуктові набори і україномовні книжки. Поїзд курсував за маршрутом Київ – Полтава – Харків – Бахмут – Красний Лиман – Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка – Лозова – Красноград – Харків – Полтава – Київ упродовж дев’яти днів. 

Другий поїзд Єднання курсував з 21 по 26 травня цього року з Києва до міст Луганської області. Мистецькі, просвітницькі та патріотичні заходи в рамках акції відбулись, зокрема, у містах Сватове, Рубіжне та Лисичанськ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: