fbpx

До Івано-Франківська на Міжнародний інвестиційний форум прибуло 300 гостей. ФОТО

Економіка 11:19, 28.09, 2018

В Івано-Франківську відкрився IV Міжнародний інвестиційно-економічний форум "Партнерство і перспектива".

На форумі презентуватимуть Івано-Франківськ, динаміку його розвитку, розкажуть про перспективи, покажуть інвестиційні майданчики. Загалом захід об'єднав близько 300 учасників з України, Польщі, Литви, Румунії та інших сусідів. У Форумі беруть участь делегації з міст-побратимів, представники іноземних дипломатичних місій в Україні, міжнародних фінансових інституцій, фондів, бізнесу, освіти та культури, народні депутати, очільники міст та областей.

Міський голова Руслан Марцінків привітав присутніх з початком форуму, пише Фіртка.  Він відзначив: те, що Івано-Франківськ отримав "Приз Європи",  заслуга всіх присутніх.

"Нехай не ображаються інші представники міст, але я вважаю, що Івано-Франківськ – найкраще місто у світі. Нехай наша праця дозволить нам мати хороші добрі людські стосунки на рівні співпраці та інвестицій", – відмітив міський голова.

Заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк відмітив, що сьогодні Франківськ – це площадка для взаємообміну.

"Такі заходи дають практичні результати, і тому я хочу побажати, щоб сьогодні народились нові контракти. Сьогодні ми маємо підсумковий вищий ступінь нагород – високу відзнаку "Приз Європи". А в наступному році під час фестивалю "Карпатський простір" ми плануємо вперше провести економічний форум", – повідомив Ігор Пасічняк.

За рівнем інвестицій на душу населення Прикарпаття займає 5 місце в Україні і є лідером у західному регіоні, додав Пасічняк.

Під час церемонії відкриття форуму очільнику Івано-Франківська вручили сертифікат найвищого рівня інвестиційної привабливості від агентства "Кредит -Рейтинг".

"По якісних показниках – якщо раніше в основному реєструвались у нас підприємства у сфері торгівлі, то сьогодні розвиваються інші галузі, зокрема й кластер ІТ. Уже другий рік поспіль ми проводимо бізнес-сніданок, і це нас зближує. Сьогодні вже за годину можна зареєструвати підприємство", – стверджує Руслан Марцінків.

Також голова міста повідомив, що сьогодні в обласному центрі збільшується показник реєстрації нових підприємців.

Щодо залучення інвестицій, то Івано-Франківськ має другий показник в Україні. 97% всіх інвестицій – з Європейського Союзу, 70% з яких йдуть у промисловість.

"Третій рік поспіль наше місто експортує більше, аніж імпортує. Значить, продукцію франківського виробництва цінують за кордоном. Місто рухається в правильному напрямку, і нагорода ПАРЄ є доказом цього", – додав мер Марцінків. 

Нагадаємо, сьогодні Франківську вручать Приз Європи. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: