fbpx

До кінця року на Прикарпатті запустять п'ять сонячних та вітрову електростанції

Суспільство 15:51, 21.02, 2018

В Івано-Франківській області набирає обертів альтернативна енергетика.

"Про науково-технічний потенціал регіону та перспективи застосування альтернативної енергетики на Івано-Франківщині" на засіданні депутатської комісії обласної ради з питань розвитку промисловості доповіла директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ІФ ОДА Жанна Табанець.

За словами Жанни Табанець, зараз в області працюють 5 міні-ГЕС (Снятинська, Пробійнівська №1, Пробійнівська №2, Золотолипська, Сваричівська), 3 сонячні електростанції (Богородчанська 1, Геліос Енерджі та Солар Карпати) і біогазовий завод "Даноші".

У листопаді 2017 року введено в експлуатацію 4 сонячні електростанції у Тисменицькому районі загальною потужністю 20 МВт.

Цьогоріч планується запуск вітрової електростанції у селі Шевченкове Долинського району та біогазового заводу "Даноші" у Галицькому районі. Будівництво біогазового заводу у селі Тустань Галицького району розпочали у 2016 році. Також мають запустити 5 сонячних електростанцій. 

Загалом у 2017 році об’єктами альтернативної енергетики вироблено 27,35 млн кВт/год. електроенергії, що складє 0,2% від загального обсягу.

У співпраці з науковцями ІФНТУНГ складено карту інсоляціі області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: