fbpx

До конкурсу на перевезення допустять автобуси, обладнані модулями GPS та відеонаглядом

Суспільство 09:36, 30.09, 2014

Обов’язковою умовою конкурсу на міських автобусних маршрутах є обладнання транспортних засобів модулями GPS з можливістю оголошення назв зупинок та їх візуалізації на табло, а також наявність в салоні двостороннього відеонагляду – в салон та на дорогу.

Про це на громадських слуханнях щодо проведення конкурсу повідомив начальник відділу транспорту МВК Юрій Чупахін.

До конкурсу допускаються транспортні засоби, технічно справні, сертифіковані для міських перевезень, за класом лише середні та великі. Серед інших вимог до транспортних засобів, які подаються на конкурс, – це наявність в автобусах іменних пристроїв компостування квитків.

Водії маршруток, які виграють конкурс, за проектом рішення, повинні вдягатися в однотипний формений одяг з ідентифікаційними даними особи водія. Як зазначив Чупахін, мова не йде про спеціальну форму. Це може бути біла сорочка і чорні штани. Однак перевізники зауважують, що до франківських доріг білі сорочки не дуже пасуватимуть. Крім того, кажуть, що зараз доречніше закуповувати теплі речі для учасників АТО, а не одяг для водіїв.

Серед додаткових умов конкурсу – наявність транспортних засобів, адаптованих для потреб пасажирів з обмеженими можливостями. Такі автобуси, кажуть перевізники, дорожчі від звичаних приблизно на 80 тисяч гривень.

За словами Чупахіна, міська влада планує провести конкурс на міських автобусних маршрутах до початку грудня цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: