fbpx

До лікарні потрапили 25 гостей весілля у "Вербіжі" – експерти виявили порушення у ресторані

Суспільство 17:48, 08.05, 2019

Кількість госпіталізованих після весілля, яке відбулось у ресторані "Вербіж", що у селі Верхній Вербіж Коломийського району, станом на 16 годину 8 травня зросла до 25 осіб, із них 7 дітей.

Про це КУРСу повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. 

В усіх хворих, яку гуляли на весіллі 4 травня, встановлено попередній діагноз "гострий гастроентероколіт". Стан хворих розцінювався як середнього ступеня важкості, загальна слабкість, t 37,5-38 С°, пронос 1-2 рази на добу, нудота, блювота, болі в животі.

В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області працює комісія з розслідування факту отруєння. Проведено епідорозслідування цього групового захворювання та здійснено захід державного нагляду (контролю) у сфері поводження з харчовими продуктами, відібрано проби води, змиви, харчові продукти для дослідження на вміст патогенної мікрофлори.

Під час перевірки та обстеження у готельно-ресторанному комплексі "Вербіж" встановлено порушення, які могли бути причиною або сприяти виникненню спалаху: не представлено результати проведених медичних оглядів персоналу закладу, відсутні документи, які засвідчують безпечність та якість харчової сировини, порушувалось товарне сусідство продуктів харчування, відсутня інструкція з правил миття рук, не проводився відомчий контроль якості води в закладі.

За виявлені недоліки винних притягнуто до адміністративної відповідальності.

Розслідування продовжується. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: