fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • До лікаря за 70 грн, до професора – за сто: в обласній інфекційній лікарні консультації зробили платними

До лікаря за 70 грн, до професора – за сто: в обласній інфекційній лікарні консультації зробили платними

Здоров'я 13:39, 28.02, 2018

Платні послуги поширюються на пацієнтів, які звертаються в Івано-Франківську обласну інфекційну лікарню на консультацію до спеціалістів – лікарів, доцентів та професора.

У приймальному відділенні Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні розмістили оголошення про платні консультації для пацієнтів без направлення.

Прийом у лікаря відтак коштує 70 грн, доцента – 80 грн, професора – 100 гривень. Оплата приймається у касі бухгалтерії. Обстеження амбулаторних хворих теж платне, повідомила в мережі франківчанка Наталія Зубило.

1

Головний лікар ОКІЛ Роман Остяк пояснив, пише Галка, що на це є відповідна постанова Кабінету Міністрів. Кошти йдуть не на руки спеціалістам, а через касовий апарат у касу лікувального закладу. 

"Інфекційна клінічна лікарня передбачена для стаціонарних хворих, але звертаються також інші хворі. Кажуть, що хочуть йти до нас, хоча у районних лікарнях це було б безкоштовно, чи у поліклініках. Що краще: не обстежувати їх чи допомагати людям? А кошти беруть не за обстеження, електроенергію, а за те, щоб придбати реактив", – прокоментував він.

При потребі, повідомив головлікар, у медзакладі покажуть документи.

Оголошення розмістили близько півроку тому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: