fbpx

До приватизації в 2016 році готують три прикарпатські підприємства

Економіка 11:53, 10.03, 2016

У переліку з 450 об'єктів держмайна, які мають бути приватизовані цього року, три підприємства з Івано-Франківщини.

Фонд держмайна оприлюднив перелік підприємств, які готують до приватизації – рухоме майно та нерухомість. Заплановано до продажу у 2016 році близько 450 об’єктів, в т. ч. 20 великих підприємств, 50 середніх компаній, решта – об’єкти так званої "малої" приватизації, коли на продаж виставляють пакет акцій підприємства.

Приватизацію проведуть з аукціону або пакетом акцій на фондовій біржі.

На Прикарпатті запланували приватизувати три підприємства, два з них продадуть з аукціону. 

З аукціону піде ПрАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" та ПАТ "ДТЕК Західенерго". Обидва об'єкти на цей час – у процесі оцінки. 

Нагадаємо, в листопаді минулого року Міністерство інфраструктури України прийняло рішення передати локомотиворемонтний завод зі сфери управління міністерства до Фонду держмайна з метою подальшої приватизації. 

Івано-Франківський ЛРЗ  одне з найстаріших виробництв на Франківщині, був заснований у 1866-му році як машинна майстерня. На цей час виготовляє вантажні дрезини, ремонтує і складає пари коліс до потягів на замовлення "Укрзалізниці". 

ПАТ "ДТЕК Західенерго" є одним із найбільших українських виробників електроенергії та тепла. Електроенергія, вироблена компанією, постачається українським споживачам та на експорт до країн Європи. До складу "ДТЕК Західенерго" входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС, а також сервісні підприємства. 

Коломийський експериментальний завод програмованих радіоелектронних учбових терміналів "Прут" спробують приватизувати вдруге, торік покупців не знайшлося. На продаж виставлять контрольний пакет акцій підприємства. За заводом іде земля  1,935 га в Коломиї.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: