fbpx

До Рогатина прибуде всесвітньовідомий монах – "другий отець Піо"

Суспільство 13:57, 09.10, 2017

У понеділок, 16 жовтня, до Рогатина прибуде гість з Італії – отець Катальдо Елія. У світі він більш відомий під ім’ям брат-стигмат Ілля. Ще його називають "другим отцем Піо".

У світі Катальдо Елія більш відомий під ім’ям брат-стигмат Ілля. Ще його називають "другим отцем Піо".

"16 жовтня о 8.00 в церкву Різдва Пресвятої Богородиці прибуває великий гість з Італії, – повідомляє декан Рогатинської УГКЦ отець Дмитро Бігун. – Цей брат-монах має стигмати на руках, ногах та біля серця. Стигмати – це рани розіп’ятого Ісуса Христа".

Також з ним приїде монах-екзорцист Ян Білецький, пише Репортер. Протягом дня вони разом будуть молитися за оздоровлення всіх людей.

Італієць Ілля Катальдо у Страсний тиждень щороку впродовж десятків років фізично відчуває Страсті Христові: має стигмати – рани розп’ятого Спасителя, які щоп’ятниці відкриваються у нього на руках, ногах і боці. Також він володіє такими дарами, як біолокація, зцілення, читання людських сердець, а впродовж Великого посту нічого не їсть і не спить, що з медичної точки зору неможливо. Богослови пояснюють цей дар святістю, пише Credo.

Стигмати – тілесні знаки, що з’являються на тілі і є схожими на п’ять ран (на руках, ногах і боці), що їх Христос отримав при розп’ятті.

Рани в брата Еліа відкриваються щоп'ятниці і кровоточать. У 1990 році Еліа вперше в Страсний тиждень переживає страсті Христа. Все починається в Страсну п'ятницю вранці. Висока температура, Еліа втрачає сили. Після 14-ї години починає відчувати бичування, його спина кровоточить. У нього підбиті очі і опухле обличчя, як у побитого Ісуса. Непритомніє після 15-ї години. Починає вмирати, як Христос. Це повторюється протягом 26 років.

В останні вихідні кожного місяця до монастиря в Кальві в Умбрії з’їжджаються десятки автобусів. "Близько 1500 осіб за один день", – говорить Фіорелла Туроллі, офіційний біограф брата Еліа (ангел вказав на неї брату Еліа як на людину, яка відкриє йому двері в багатьох місцях; Фіорелла написала біографію Елія, яка була перекладена багатьма мовами). Ілля Катальдо молиться над кожним до пізньої ночі. 

Решту місяця він і його брати занурюються в тишу, в роботу та молитву. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: