fbpx

До України їдуть авіаексперти зі США та Малайзії

Політика 12:50, 18.07, 2014

Сполучені Штати надсилають до України експертів для розслідування падіння "Боїнга". Про це віце-президент США Джозеф Байден заявив після телефонної конференції з президентами США та України.

"Малайський літак, що прямував з Амстердама до Куала-Лумпура, наближаючись до кордону між Україною й Росією, імовірно (я кажу "імовірно", бо не знаю усіх деталей, а хочу бути точним), імовірно, цей літак збили. Збили! Саме збили. Мова не про нещасний випадок… Чимало питань потребують відповіді. І ми доб’ємося цих відповідей. І потім зробимо відповідні кроки", – запевнив Джозеф Байден.

Малайзійські експерти вже вирушили до України. Вони планують будь-що дістатися місця катастрофи в Донецькій області. До Києва летить і голова компанії "Малайзійські авіалінії".

Бойовики заявили, що готові до тимчасового перемир'я для розслідування аварії. Вони повідомили, що допустять до уламків літака представників самопроголошеної "Донецької народної республіки", ОБСЄ, ІКАО та ще двох організацій, пов'язаних із розслідуванням авіакастрофи. У крайньому разі – можуть пустити ще й українських правоохоронців. А от про представників Нідерландів чи Малайзії – ані слова. 
Нагадаємо, за останніми даними, унаслідок падіння літака загинули 295 людей, 63 з них – громадяни Малайзії. 

Разом із цим, зенітно-ракетну установка "Бук", з якої терористи могли збити малайзійський пасажирський літак над Донеччиною, російські бойовики похапцем вивезли до Росії. Про це "5-му каналу" повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: