fbpx

До Європи з 1 євро у кишені: перелік автобусних лоукостів

Стиль життя 21:23, 06.03, 2017

Як спланувати поїздки автобусом по Європі, послугами яких компаній скористатися, де придбати найдешевші автобусні квитки - перелік лайфхаків від експертів порталу подорожей.

Ви, напевно, чули про Polskibus або Eurolines. Проте автобусів за 1 євро набагато більше, пише davay.info.

Уся Європа

Eurolines

Один з найбільших автобусних перевізників Європи.

Лайфхак: існує функція Eurolines Pass – за 195 євро ви купуєте безлімітний квиток на 15 днів та можливість їздити в мережі з 53 міст.

FlixBus

Другий за масштабами автобусний лоукостер в Європі. Нещодавно почав їздити з міст Західної України.

Lux Express

Один з великих європейських перевізників, їздить зазвичай країнами Балтії. Має філію – Simple Express, на рейси якої за шість місяців можна придбати п’ять квитків за три євро.

Лайфхак: бонусна програма PINS – спільна з AirBaltic та багатьма кав’ярнями й магазинами. Що більше поїздок, то вищою є знижка; накопичені пінси можна обмінювати на безкоштовні квитки.

PolskiBus

Лоукостер, який з’єднує міста Польщі та сусідні держави. Перші декілька квитків продаються за 1 злотий. Їх треба купувати за 3-4 тижні до відправлення. От карти маршрутів:

1

Окремі країни

Австрія

WestBus – австрійський перевізник, тішить можливість купувати комбіновані квитки (автобус+поїзд). Крім Австрії, можна поїхати до Хорватії, Угорщини, Німеччини, Словаччини.

Болгарія

Bgrazpisanie.com – автобус з рейсами в межах країни.

Etap – болгарський перевізник з охопленням 90% території країни. Іноді бувають розпродажі.

Данія

Abilldskou – автобусна компанія, яка перевозить пасажирів не лише в межах Данії, але й до Німеччини. Під час продажу квитків діє система знижок, яка дозволяє вигравати не лише в порівнянні з цінами на квиток в поїзді.

Ірландія

Bus Eireann – здійснює перевезення не лише в межах Ірландії, але й до Великобританії. Має програму лояльності BEClub.

J.J. Kavanagh & Sons – транспортна компанія з майже столітньою історією (возять від 1919 року), курсує в різних напрямках Ірландії.

Іспанія, Португалія

Alsa – іспанський перевізник, бувають акції та розпродажі (яких, до слова, в іспанській версії сайту більше, аніж в англійській).

Avanza – рейси Іспанією та Португалією. Про свої акції оперативно повідомляють на Facebook.

Eva – португальський перевізник з рейсами лише в межах країни.

Rede Nacional de Expressos – португальський перевізник з рейсами лише в межах країни.

Socibus – іспанський перевізник, охоплює західний регіон. Є нічні автобуси, що дозволить зекономити на ночівлі.

Люксембург

Flibco – автобусний перевізник Люксембурга, їздить до бюджетних аеропортів Європи (Брюссель-Шарлеруа та Франкфурт-Хахн). Перші квитки на будь-який рейс можна придбати за 5 євро (продаж відкриваться за місяць).

Німеччина

Busliniensuche – автобус з рейсами в межах країни.

DeinBus – переважно – міста Німеччини + Страсбург та Прага. Вартість квитків від 5 євро, сплатити можна не лише картою, але й PayPal.

Лайфхак: колективна знижка для компаній від п’яти осіб.

OneBus – німецький автобусний перевізник з можливістю дістатися до Рима та Праги.

PostBus – перевізник Німеччиною (postbus.de), Австрією (postbus.at) та Швейцарією (postbus.ch). Мапа маршрутів Німеччиною:

2

Норвегія

NettBus – один з найбюджетніших засобів переміщення Норвегією – ціни втричі нижчі від поїзда.

Nor-Way – найбільший норвезький перевізник з захопленням декількох шведських міст, цій же компанії належать автобуси "Lavprisekspressen" (вони трохи дешевші). Акцій, на жаль, не помічено. Гарантована знижка – за картою ISIS (якщо ви все ще студент та/або молодші від 26 років).

Польща

Albatros – ще один польський бюджетний перевізник, часто розпродає квитки за 1 злотий.

Ewe – автобуси з України до Чехії та Польщі, необхідна реєстрація на сайті.

Motyl-SA – обслуговує маршрут Брест – Люблін. Якщо купувати на їхньому сайті, то квитки будуть дешевшими, аніж на білоруському сайті. В касах можна отримати знижку за студентським квитком.

NeoBus – польська автобусна компанія. Окрім гарних цін, система також нараховує 12% бонусів від вартості поточного замовлення, які можна акумулювати та обміняти на безкоштовні поїздки, діють студентські знижки на розпродажі "все за 1 злотий".

PlusBus – дешеві квитки Польщею, особливо – з захопленням аеропортів.

TaniBus – поїздки поміж Любліном та Краковом за 1 злотий.

Сербія

BS Tours – компанія, яка займається як перевезеннями в межах Сербії, так й організацією екскурсійних турів Белградом. Маршрути: Бєлград-Ніш-Княжевац за 13 євро, Бєлград-Сурдуліца за 15 євро.

Niš-ekspres – найдавніший перевізник Сербії. Здійснює поїздки міськими, міжміськими та міжнародними маршрутами. Є знижки на сімейні, студентські квитки та поїздки туди-назад.

Туреччина

NeyroTurizm – в Туреччині велика кількість приватних автобусних компаній (автобусні переміщення розвинуті набагато краще, аніж залізничні, серед  іншого й через складний гірський ландшафт). MetroTurizm – одна з найбільших. Квитки можна придбати онлайн.

Obilet.com – автобус з рейсами в межах держави.

Угорщина

Orange Ways – угорський перевізник з захопленням сусідніх держав. Регулярні розпродажі та система знижок – на сайті навіть існує окрема дискаунт-сторінка.

Фінляндія

ExpressBus – поїздки Фінляндією від 2 євро.

OnniBus – фінський перевізник, рейси – виключно в межах країни. Проте які – довезуть навіть до Санта-Клауса в Рованіємі, а ще – купа пропозицій та дискаунтів.

Pohjolan Liikenne – непросту назву варто навчитися вимовляти хоча б тому, що в цієї компанії поїздки Фінляндією коштують від 3 євро.

Франція

Ouibus – французький перевізник з цінами, трохи нижчими від поїзда та заїздами в країни Бенілюксу.

Чехія

Regiojet – широка автобусна мережа (від Балкан до Великобританії), гнучка система продажів: тарифи "first minute" (за місяць до виїзду) та "last minute" (за кілька годин) дозволяють сильно зекономити. Будьте уважні під час бронювання – ці тарифи не діють в "найспекотніші" періоди – від 15 грудня до 15 січня та від 15 липня до 31 серпня.

Tiger Express – поїздки з Острави (Східна Чехія), доїжджає до аеропортів Австрії, Польщі, їздить до Словаччини з України (Львів).

Швеція

Svenska Buss – велика клькість рейсів Швецією. Сайт шведською мовою, але лякатися не варто.

Swebus – шведський, як зрозуміло з назви, перевізник, бонусом – рейси до Норвегії, Данії, Німеччини та Чехії.

Пошуковики автобусних квитків

BusBud – в базі – 10 тисяч міст та 63 країни, максимально представлені Центральна Європа та США.

Busfor – працює в Україні. Хоча Busfor не є перевізником, в них є декілька фірмових рейсів та часті розпродажі – "квиток за 10 гривень" та "всі квитки за 50 гривень щочетверга".

BusRadar – знаходить автобуси в Європі, особливо в Німеччині. Є рейси Україною.

ChekMyBus – пошуковик з великою базою за країнами Європи (включно з Україною) та США.

Infobus – працює в Україні. В них великий вибір рейсів Україна – Європа й ціни, зазвичай, на декілька гривень нижчі, аніж на Busfor, але майже ніколи не буває акцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: