fbpx

Доба війни: понад 60 обстрілів, четверо поранених військових, жертви серед мирних мешканців у Авдіївці

Суспільство 09:12, 14.05, 2017

Ситуація у зоні проведення АТО впродовж минулої доби ускладнилась. Російсько-терористичні війська 61 раз відкривали вогонь по позиціях ЗС України вздовж усієї лінії розмежування.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 14 травня 2017 року:

Приморський напрямок. 33 рази бойовики відкривали вогонь по наших опорних пунктах на цій ділянці лінії фронту. Опорні пункти сил АТО в районі Водяного противник обстрілював із мінометів калібру 120 мм та ствольної артилерії калібру 122 мм. Околиці цього ж населеного пункту, а також Широкиного опинилися під ворожим вогнем з озброєння БМП, 82-мм мінометів та стрілецької зброї.

Біля Гнутового бойовики били з зенітної установки. Також незаконні збройні формування обстріляли наші позиції поблизу Миколаївки, Павлополя та Чермалика з використанням стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів, подекуди мінометів калібру 82 мм. З озброєння БМП та мінометів калібрів 120 й 82 мм ворогом знову були обстріляні захисники Мар'їнки.

Луганський напрямок. Тут впродовж минулої доби зафіксовано 8 епізодів застосування бойовиками зброї. Пізно ввечері російсько-терористичні війська били по українських позиціях поблизу Новозванівки з 122-мм ствольної артилерії та мінометів калібру 82 мм. З 120-мм та 82-мм мінометів, а також озброєння танку противник обстрілював наші опорні пункти в районі Троїцького. Неподалік Кримського бандити також вели вогонь з мінометів калібру 82 мм й озброєння БМП.

Донецький напрямок. На цій ділянці проросійські бандформування найбільш активно обстрілювали наших воїнів в районі Авдіївки та на Світлодарській дузі. Всього 20 таких випадків. Зокрема, передмістя Авдіївки бойовики методично обстрілювали з стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібру 82 та 120 мм. А під час обстрілу противником цього населеного пункту з артилерійської системи калібру 122 мм один снаряд влучив у будинок мирних мешканців, в результаті чого четверо цивільних осіб загинули на місці, одного місцевого мешканця було важко поранено.

В районі Новолуганського НЗФ обстріляли наші позиції зі стрілецької зброї, гранатометів, 120-мм мінометів, а також здійснили вогневий наліт із застосуванням РСЗО БМ-21 "Град". На цьому ж напрямку під вогонь бойовиків потрапили опорні пункти сил АТО поблизу Пісків, Верхньоторецького, Кам'янки, Зайцевого, Луганського та Троїцького. Противник застосовував практично весь спектр стрілецького озброєння та гранатометів, подекуди – міномети калібрів 82 та 120 мм, озброєння бойових машин піхоти.

Внаслідок обстрілів впродовж минулої доби четверо військовослужбовців ЗС України отримали поранення.

Читайте: Франківець Максим Кицюк: Про гарячі точки Донбасу і місію на межі війни і миру

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: