fbpx

Додаткові бали до ЗНО: ПНУ проводить олімпіаду з математики для школярів

Суспільство 14:12, 28.02, 2017

Факультет математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проводить свою щорічну олімпіаду з математики для школярів.

Учні з нашої та сусідніх областей з'їжджаються на олімпіаду в ПНУ, щоб позмагатися у розв'язуванні цікавих, нерідко сформульованих з гумором задач, розім'яти "інтелектуальні м'язи" і одночасно перевірити готовність до серйозного випробування, що очікує випускників, – зовнішнього незалежного оцінювання з математики.

Особливість цьогорічної університетської олімпіади – у поверненні її традиційної ролі при вступі, колись скасованої із запровадженням ЗНО. Згідно із наказом Міністерства освіти і науки України №1587 від 21.12.2016 р. переможці матимуть право на додаткові 20 балів до оцінки сертифіката з математики при вступі на математичні спеціальності Прикарпатського національного університету (див. Правила прийому на сайті університету).

Серед найкращих випускників факультету математики та інформатики багато колишніх призерів минулих університетських олімпіад.

Організатори прагнуть і цьогоріч полегшити вступ здібним і здатним до нестандартного мислення юним математикам.

Щоб кожен учасник олімпіади міг виявити переваги свого обдарування, передбачена можливість розв'язувати не всі задачі, а тільки ближчі до душі, і саме вони будуть враховані у підсумковий залік. Детальніше про подробиці проведення, проміжні та остаточні результати олімпіади можна дізнатися на сайті www.mif.pu.if.ua/matholymp2017.

Олімпіаду проведуть у два тури. Перший, дистанційний тур, розпочинається 26 лютого, коли на сайті буде оприлюднено 10 задач для самостійного розв'язування у комфортних домашніх умовах.

Учасники, що дали собі раду з принаймні трьома з цих задач, будуть запрошені на очний тур, і саме за його підсумками можна отримати дуже незайві 20 балів до оцінки сертифіката, інформує прес-служба ПНУ.

Одночасно за сумою результатів обох турів встановлюватимуть призерів в особистій першості. Для володарів дипломів І і ІІ ступеня організатори обіцяють цінні призи від спонсорів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: