fbpx

Долинська райрада вимагає від керівництва держави не допустити зменшення надходжень у місцеві бюджети

Суспільство 15:46, 20.07, 2018

Скасувати пільги на плату за землю для Укрзалізниці й гірничодобувних компаній та не допустити зменшення надходжень від плати за землю до місцевих бюджетів вимагають від вищого керівництва країни депутати Долинської райради. Проект такого звернення до керівництва країни підготував депутат райради, координатор партії "РУХ НОВИХ СИЛ" в Долинському районі Іван Дирів. Його одноголосно підтримали депутати Долинської райради під час сесійного засідання.

Починаючи з 2018 року такі монополісти як Укрнафта та Укрзалізниця сплачують в сільські, селищні та міські бюджети не 100% плати за землю, як це було раніше, а тільки 25%. Це призвело до того, що величезна кількість громад не отримала заплановані надходження на цей рік, йдеться у зверненні.
 
"Долинський район є нафтогазовим. Тут працює НГВУ "Долинанафтогаз", Прикарпатське УБР, Газопереробний завод, Укрзалізниця. Відтак місто  Долина, села Яворів, Солуків, Діброва втрачають сотні тисяч гривень. А податки з цих підприємств є левовою часткою у місцевих бюджетах і єдина можливість ремонтувати школи, поліклініки чи, до прикладу, сільські дороги. Інших джерел фінансування тут немає",  каже депутат.
Вихід з такої ситуації, впевнений Дирів,  це прийняття ЗУ "Про внесення зміни до статті 284 Податкового кодексу України щодо недопущення зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за землю на земельні ділянки, які надані для залізниць у межах смуг відведення, надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин". Його на розгляд Верховної Ради уже вніс народний депутат України, один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко.
 
Нагадаємо,16 березня Юрій Дерев'янко звернувся із запитом до Кабміну, в якому просив не допустити зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за земельні ділянки, які надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин.
 
Поряд з цим Асоціація міст України звернулась до комітету з питань податкової і митної політики з проханням прискорити розгляд законопроекту народного депутата Юрія Дерев’янка.
 
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: