fbpx

Долинські депутати просять керівництво держави відновити безкоштовне перевезення пільговиків

Суспільство 20:08, 12.05, 2016

Депутати Долинської міської ради прийняли звернення до Президента, Верховної Ради і Кабінету Міністрів України з проханням поновити державну підтримку на перевезення пільгових категорій.

"Цього року держава вперше припинила фінансування перевезення пільгових категорій. З січня перевізники не отримали жодної копійки компенсації з державного бюджету, а заручниками в непростій ситуації стали пільговики", – інформує прес-служба Долинської міськради.

Сьогодні є дуже багато звернень долинян з числа пільгових категорій, особливо пенсіонерів, про те, що перевізники не хочуть їх перевозити безкоштовно. Влада міста з розумінням поставилася і до перевізників, і до пільговиків. Є готовність частково компенсувати перевезення деяких категорій пільговиків з міського бюджету. Але це не стосується найбільшої категорії пільговиків – пенсіонерів. Однак влада міста буде апелювати до перевізників з тим, щоб вони все ж брали на кожен маршрут, як і раніше, двох пільговиків.

"Але надалі держава мусить питання перевезень пільгових категорій вирішити таким чином, щоб всі пільгові категорії могли їхати безплатно, бо це її прерогатива і її зобов’язання. Задля цього на сесії було прийняте звернення до Президента, Верховної Ради і Кабінету Міністрів України, щоб  відповідний законопроект розглянули і державну підтримку на перевезення пільгових категорій поновили", – йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: