fbpx

Донецька молодь з прапором піднялася на Говерлу. ФОТО

Суспільство 17:44, 20.01, 2017

Молодь з Центру туризму міста Добропілля Донецької області здійснила сходження на найвищу гору українських Карпат Говерлу (2061 м), щоби підняти на вершину прапор свого міста.

Сходження на Говерлу було складним – донеччани двічі виходили на схил, щоби подолати шлях до вершини, передає ИА "Вчасно" з посиланням на управління з питань фізкультури та спорту Донецької ОДА. 

"Той, хто на зимовій Говерлі не вперше, знає підступність цієї гори, – розповідає директор добропільского ЦТК Людмила Чувпіло. – По-перше, це сильний вітер. По-друге, опади. Під час реєстрації у контрольно-рятувальній службі нас попередили, що у минулі три дні через сильний вітер і сніг на вершину ніхто не змін піднятися. Тож ми вирішили не випробовувати долю і кілька днів відпрацьовували навички підйому. А сніг все йшов і йшов…"

Як тільки вщух снігопад, вирішили підніматися. Перший раз учасники підйому стартували о 9 ранку. І повернулися зі словами: "Шкода, скафандри не прихопили – космічний вітер!"

Друга спроба була відчайдушною – окремі ділянки схилу долали по-пластунськи, зупинялися і знову рушали догори вже з допомогою льодоступів. 

"Остання ділянка підйому перед самою вершиною була майже без снігу, місцями всуціль вкрита льодом. Її долали "на кішках". І от наша група, в якій також були студенти з Дніпра та кияни,  на вершині. Ми це зробили!!!"  написали підкорювачі Говерли.

На вершині розгорнули і залишили прапор донецького міста Добропілля  форпосту України в Донецькій області, як називають своє місто молоді люди. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: