fbpx

Допоможіть трирічній Юлі почути і заговорити: дівчинці з Прикарпаття терміново потрібна операція. ВІДЕО

Суспільство 21:28, 30.07, 2017

Повернути до повноцінного життя трирічну Юлю намагається подружжя Яцівих із Прикарпаття. У дівчинки – глухота. Відновити її слух може спеціальний електрод, який уживлюють у внутрішнє вухо.Такі операції хворим в Україні роблять безкоштовно. Однак через брак фінансування, черга на вживлення імплантату рухається дуже повільно, а дівчинка чекати не може.

Обличчя трирічної Юлі у кривавих ранах, які не встигають загоюватися, бо дитина нервується і знову себе дряпає, йдеться у сюжеті ТСН.

"У неї якраз такий період розвитку. Вона хоче з нами говорити, але не може і через це нервується, роздирає собі щоки, кусає ручки, б’ється головою об землю. Даємо їй заспокійливе, але нічого не можемо вдіяти", – говорить батько дівчинки Іван Яців.

Юля росла здоровою, майже не хворіла, от тільки ніяк не починала говорити. Батьки це списували на особливості розвитку, доки одного дня не запідозрили недобре.

"Я з дитиною гуляв по вулиці, всі дітки грались в пісочку, а її нічого не цікавило, вона просто йшла вперед, ми їй говорили: Юлечко, йди грайся з дітками, – а вона не реагувала",  розповідає батько.

Після тривалих обстежень лікарі приголомшили батьків діагнозом – глухота IV ступеня.

Урятувати слух дівчинки може так званий кохлеарний імплантат, електрод, який вживлюють хворим у внутрішнє вухо.

У столичному Інституті отоларингології готові прооперувати дівчинку поза чергою, якщо родина сама купить імплантат. Його вартість майже 900 тисяч гривень. За півроку родина ледве зібрала десяту частину необхідної суми. Тому вся їхня надія на небайдужих людей.  

"Щиро просимо не оминути увагою наше дитя, щоб доця, наша радість і надія, росла, розвивалась, вела бесіду з сестричкою, чула спів пташок, мелодії пісень. Сподіваємось і віримо, що нас почують і зрозуміють, підтримають і допоможуть люди з щирим і добрим серцем", – звертаються до небайдужих людей батьки Юлечки.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк

4149 4996 4583 7533

Яців Ульяна 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: