fbpx

Дорога, церква, школа: мер Марцінків дав обіцянки Узину, з яким домовляється про ОТГ

Суспільство 18:39, 10.02, 2019

Міський голова Івано-Франківська сьогодні зустрівся з громадою села Узин Тисменицького району - йшлося про укладання угоди про співпрацю з перспективою створення ОТГ.

Нагадаємо, Марцінків анонсував угоду про співпрацю з Чернієвом – селян обіцяють возити у великих автобусах

Сьогодні знайомився з мешканцями села Узин, повідомив на сторінці в мережі міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Знайомство традиційно розпочав зі спільної молитви на недільній службі у місцевому храмі.

"Франківськ динамічно розвивається і має якісні соціальні послуги, медицину, освіту та транспорт. Тому говоримо сьогодні про угоду про партнерство. В подальшому створимо статут ОТГ, де пропишемо умови спільного господарювання", – пояснив мету візиту мер Франківська.

Для села Узин, як визначив мер, важливим на цей час є ремонт дороги, допомога церкві з опаленням, а також добудова школи і клубу.

"ОТГ  це можливість разом вирішувати свої проблеми. Сьогодні ми знайомимось і будемо укладати угоду про партнерство як рівний з рівним",  додав Марцінків.

Мешканці Узина запропонували меру Франківська організувати футбольний турнір між усіма селами, які підпишуть угоду про співпрацю та приміськими селами. Марцінків підтримав пропозицію. 

КУРС писав, що Івано-Франківську ОТГ маюь увійти 16 навколишніх сіл. Згодом міська влада Тисмениці висловилася про бажання приєднатися до Івано-Франківська. У липні минулого року міські голови Івано-Франківська Руслан Марцінків та Тисмениці Степан Сворак обговорили можливе територіальне об’єднання міст.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: