fbpx

Дорога як скло: на Франківщині водії самотужки посипали обледенілу трасу ґрунтом з узбіч. ФОТО

Суспільство 18:44, 31.01, 2019

Сьогодні зранку на автошляху Косів – Пістинь через ожеледицю був заблокований рух. Водії взялися самотужки посипати трасу ґрунтом, який змогли накопати на узбіччях.

Про крижану трасу у Пістині повідомила у соцмережі facebook місцева журналістка Аліса Мудрицька.

"Жителі Пістиня помітили, що ковзанка на дорозі почала утворюватися вже о шостій ранку. За кілька годин проїжджа частина дороги державного значення Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський перетворилася на скло. Відповідальна за цю ділянку "Коломийська ДЕД" не встигла оперативно зреагувати і посипати ковзанку піском до початку інтенсивного руху. Дорожники класифікують цю подію як стихійне лихо, а не як примху погоди",  йдеться у повідомленні.

Транспортні засоби не могли рухатися трасою та почали зупинятися поблизу Маєтку святого Миколая. Автомобілі не могли їхати по гірці в жодному з двох напрямів.

"Очевидці стверджують, що ящиків чи куп з піском на узбіччях не було. Дорожники кажуть, що це неправда і пісок був. Якщо він був, то очевидно, що його вистачило лише на кілька кидків лопатою",  пише Аліса Мудрицька.

Автомобільний корок простягнувся на два кілометри. Тут застрягли рейсові автобуси "Березів – Косів", "Микитинці – Косів", "Рогатин – Кути". Водії автобусів "Коломия – Косів" та "Івано-Франківськ – Косів", простоявши тривалий час у заторі, висаджували пасажирів і поверталися назад.

У цей час деякі водії проявляли ініціативу – брали звичайний ґрунт з узбіччя та посипали автошлях.

У Косові, на роздоріжжі "Біля Люльчука", розмістився поліцейський пост, який перекрив рух на Пістинь і скеровував водіїв в об’їзд небезпечної ділянки дороги.

"Люди, котрі "зависли" між Пістинем і Косовом, на холоді і вітрогоні, мали невеликий вибір – або чекати, коли дорожники посиплять дорогу піском, і рухатися далі, або повертатися додому, або йти у Косів пішки. Хто що вибрав, так і вчинив. Цього дня сотні людей не могли потрапити на роботу, в лікарню чи державні установи",  додає жінка.

Дорожній рух вдалося відновити лише після 11 години ранку. 

Жінка обурена, що у прогнозованій ситуації у зимовий період відповідальні дорожні служби не впоралися із завданням та були не готові. 

Фото з Фейсбук зі сторінок Сергія Коцюра, Люби Гаманюк

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: