fbpx

Дороги Франківщини за 97 мільйонів ремонтуватиме оточення екс-голови Івано-Франківської САД

Економіка 10:55, 03.07, 2017

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області 20 червня за результатами тендеру замовила ТОВ "Інтер Буд" поточний дрібний ремонт автодоріг і штучних споруд державного та місцевого значення на 97,29 млн грн.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть Наші гроші

Цьогоріч послуги надаватимуть на території Яремчанської міськради та семи районів: Богородчанського, Городенківського, Галицького, Надвірнянського, Рогатинського, Тлумацького і Тисменицького. Йдеться про земляні роботи, ямковий ремонт і вкладання асфальтобетонного покриття, встановлення огородження, знаків і напрямних стовпчиків, влаштування водовідведення, укріплення берегів і узбіч тощо.

За підсумковою відомістю ресурсів з ПДВ, кубометр природного піску коштує 291 грн, бетону В25 М350 10-20 мм – 780 грн, щебеню 5-10 мм М1000 – 350 грн.

Нині без доставки і ПДВ ринкова ціна піску в середньому не перевищує 100 грн/куб. м, що майже втричі дешевше. Натомість такий бетон продають дорожче – по 1 141-1 306 грн/куб. м.

Тонна бітуму нафтового дорожнього БНД-60/90 і БНД-90/130 коштує 10 860 грн, оцинкованого бар’єрного огородження – 11 460 грн, холодного асфальтобетону – 2100 грн,  крупнозернистого гарячого асфальтобетону – 2190 грн, дрібнозернистого гарячого асфальтобетону – 2400 грн.

Днями на виграному ТОВ "ПБС" тендері Івано-Франківської САД такий бітум коштував дещо дорожче – 11 138 грн/т із ПДВ. Оцинковане бар’єрне огородження з невідомими характеристиками тоді було вдвічі дорожчим – 39 329 грн/т із ПДВ.

Гарантійний термін на штучні споруди становить 5 років, на суцільний ремонт окремих ділянок дорожнього покриття, влаштування поверхневих обробок та інших шарів зносу для підвищення шорсткості, поліпшення рівності покриттів і вирівнювання поперечного профілю (у т. ч. на мостах) – 3 роки, на ремонт і відновлення зношених верхніх шарів цементобетонних, асфальтобетонних та інших покриттів (у т. ч. за технологією регенерації та профілювання) та інші роботи, крім ямкового ремонту, – рік.

На заробітну плату піде 2,61 млн грн, тобто майже три відсотки загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще майже відсоток – 610 тис. грн.

Ціна угоди на 29% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 137,55 млн грн.

ДочП "Івано-Франківський облавтодор" і ТОВ "Дорожнє підприємство "Алькор" пропонували на 19% нижчі ціни, однак їх відхилили. Облавтодор відмовився підписувати договір, а приватна фірма не подала вчасно договірну ціну переможця з розрахунками.

Дорожчими конкурентами були ТОВ "Шляхбуд-Лім" і ТОВ "Шляховик". Перше не знижувало ціну під час аукціону, а друге взагалі не взяло в ньому участі.

Франківський "Інтер Буд" зі статутним капіталом 5 тис. грн належить Івану Гнатковському. Він також володіє ТОВ "ПМК-22", яким керує Микола Проців – екс-голова Івано-Франківської САД протягом чотирьох місяців у 2015 році.

Брат Миколи Проціва – Петро Проців володіє ПП "Брати КІП". Воно фігурує у кримінальних справах стосовно спорудження дерев’яних укріплень на Донеччині та в розслідуваннях щодо підрядів на розчищення та регулювання русел карпатських річок.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: