fbpx

Для учасників АТО і не тільки: ДПТ житлового будівництва біля ТЦ "Арсен" пройшов громадські слухання

Суспільство 19:16, 19.10, 2016

Сьогодні в Івано-Франківську відбулися громадські слухання щодо затвердження детального плану території (ДПТ) для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків учасникам АТО в районі ТЦ "Арсен".

Замовник документації – Департамент архітектури і містобудування.

КУРС писав, що проект до громадських слухань уже отримав підтримку на містобудівній раді.

Сьогоднішні громадські слухання пройшли без зайвих розмов. На обговоренні були присутні тільки журналісти та кілька представників виконавчих органів, інформує "Побудовано в Івано-Франківську".

"Проект передбачає будівництво 6 секцій. Також детальним планом території передбачається будівництво дитячого садка. Наразі йде розмова про те, що територія дитячого садка у цьому варіанті трошечки затиснута, тому ми будемо готувати проект рішення щодо вилучення частини земельної ділянки, яка знаходиться у постійному користуванні у водоканалу", – зазначив головний архітектор міста Дмитро Нижник.

Кожен житловий будинок матиме по 9 поверхів. В середньому в будинку буде 72 квартири. За попередньою інформацією, для учасників АТО передбачається близько 30 квартир із понад 400, які будуть здані в цьому будівництві.

Уже завтра, 20 жовтня, ДПТ представлять на засіданні виконавчого комітету. Дмитро Нижник не виключає, що вже цієї п’ятниці рішення буде винесене на сесію міської ради. За таких умов будівництво може бути розпочате вже цього року. 

Нагадаємо, сьогодні уряд прийняв рішення надавати учасникам АТО, які перебувають на квартирній черзі, кошти для самостійного придбання житла. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: