fbpx

На суді у справі командира батальйону "Прикарпаття" в Богородчанах заслухають 170 свідків

Суспільство 14:40, 24.08, 2015

Друге засідання суду у справі комбату "Прикарпаття" відбудеться в Богородчанах 26 серпня. Суд над командиром батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» Віталієм Комаром приурочили до річниці Іловайського котла.

Досудове розслідування тривало рік, і тепер військова прокуратура Південного реґіону передала справу до суду — перше засідання відбулося 17 серпня на Івано-Франківщині в Богородчанському районному суді.

Комбатові висунули звинувачення за ст.402, 406 та 409 КПК України (ухиляння від служби в бойовій обстановці, непокора та бездіяльність).

У справі планують заслухати 170 свідків, а це здебільшого бійці 5-го батальйону, пише Збруч.

Як відомо, на батальйон територіальної оборони “Прикарпаття” Міноборони  поклало відповідальність за прорив на територію України РДГ росіян і створення “Іловайського котла”. Про це йшлося в аналітичній запсиці штабу АТО, оприлюдненій до річниці розстрілу українських військових під Іловайськом. 

Однак, журналіст та військовий експерт Юрій Бутусов, який був членом тимчасової слідчої комісії з розслідування трагічних подій під Іловайськом, як тоді, так і тепер наполягає, що провина за ті трагічні події лежить не на бійцях, а на вищому військовому керівництві держави, яке й треба карати. На своїй сторінці у Фейсбук він, зокрема, написав: «Героїв Іловайська рік потому вбивають знову. Цього разу брехнею. Цього разу свої».

Командир батальйону «Прикарпаття» Віталій Комар у серпні 2014 року, після поверенення близько 300 біців у Делятин  на місце постійної дислокації 5-го батальйону територіальної оборони, свої дії пояснював тим, що хотів врятувати їхні життя й не допустити повного знищення військового підрозділу, який не мав належного озброєння та засобів захисту.

В процесі слідства командир повідомляв, що на нього хочуть «повісити» зникнення 13 БТРів, які йому нібито видали для провадження бою.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: