fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • ДТЕК Західенерго виселяє працівників комплексу спортивних споруд з приміщень – бурштинцям тепер ніде оздоровлюватися

ДТЕК Західенерго виселяє працівників комплексу спортивних споруд з приміщень – бурштинцям тепер ніде оздоровлюватися

Політика 16:55, 16.01, 2018

Позов ДТЕК Західенерго проти профспілки Бурштинської ТЕС задовольнили в господарському суді Івано-Франківської області. Суддя Тетяна Максимів винесла рішення про виселення профспілкового комітету Бурштинської ТЕС з двох спортивних приміщень.

Йдеться про плавбасейн та тренувальні зали на вулиці Міцкевича, що у Бурштині.

Таке рішення, каже голова профспілки  Бурштинської ТЕС Руслан Карвацький, винесено  всупереч колективному договору та закону України про гарантії профспілок:

“Позивач стверджує, що ми самовільно захопили приміщення по вулиці Міцкевича, 45 і 49. Це не відповідає дійсності, адже ми в цих будівлях перебуваємо з 1 жовтня 1996 року. Тоді працівників спорткомплексу перевели з Бурштинської ТЕС у профком. І вони займають ті самі посади, що й тоді, коли були у трудових відносинах з Бурштинською ТЕС. Ми жодних перешкод їм не чинимо. В нас є щиток з ключами, де можна взяти їх і будь-який кабінет відвідати”.

Працівники спорткомплексу не розуміють, як бути з дітьми та дорослими, які щодня приходять на заняття.

“Ми не створили там організації, яка б займалася торгівлею. У нас займаються фізкультурою працівники ТЕС і бурштинці. Це є безкоштовний басейн, яким користувалися і діти, і дорослі. Займаються більш як 400 дітей та дорослих в групах здоров’я. Що ми маєм дітей зараз зібрати і займатися у когось вдома? Це є споруди, щоб оздоровлювати людей. Ми живемо в Україні, а не в “детеківській державі”, ЛНР чи ДНР”,  переконаний керівник комплексу спортивних споруд Мирослав Лотоцький.

Аби оскаржити рішення  в апеляційному суді, працівники комплексу спортивних споруд мають 20 днів. Тож до того часу рішення суду не буде вступати в силу.

Таке рішення господорського суду неабияк обурило активістів партії “Рух нових сил”. Тож депутати від фракції “ВОЛЯ” у Бурштинській міськраді обіцяють всіляко підтримувати працівників комплексу спортивних споруд.

“Така солідна структура як ДТЕК та Ахметов могли замовити таке рішення в суді. Наші суди досить корумповані. Зараз профспілковий комітет має проявляти масимальну ініціативу. Якщо люди вирішать піднятися на страйк, то ми їх обов’язково підтримаємо”,  каже депутат Бурштинської міської ради від фракції “ВОЛЯ” Ігор Дулик.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: