fbpx

"Думай", "Змінюй", "Не втрать": у Франківську масово фіксують приховану агітацію в "день тиші"

Політика 13:40, 30.03, 2019

Рівно опівночі 30 березня в Україні настав "день тиші" – день, коли заборонена будь-яка передвиборча агітація, зокрема зовнішня реклама. Всі вуличні рекламні площини повинні бути очищені від плакатів з прізвищами кандидатів у Президенти та їхніми фото.

Водночас декілька днів тому на багатьох білбордах та сітілайтах з’явилася реклама у вигляді гасел, яка не містить згадок про кандидатів, але стилізована під їхню агітацію.

Аналітик Громадського руху ЧЕСНО Юлія Ободянська прокоментувала КУРСу, що найбільше білбордів з непрямою агітацією в Івано-Франківську зафіксували на об’їзних вулицях Набережній, Івасюка, Довженка, у Чернієві. 

На білбордах не вказані прізвища кандидатів, але вони нагадують агітацію Володимира Зеленського, Петра Порошенка та Юлії Тимошенко. Крім того, не містять вихідних даних. Формально така реклама не є порушенням виборчого законодавства.

“По всьому місту лідери  “Думай” і “Змінюй”  відповідно ті, які нагадують політичні кампанії Порошенка і Тимошенко. На третьому місці фрази “зе”-команди, при тому різні. Також “Зустрінь весну без пороху”, що нагадує агітацію УКРОПу”, – зазначила Юлія Ободянська.

Окрім цього, КУРС зафіксував кілька білбордів “Думай” у центрі міста.

1

2

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: