fbpx

Два десятки молодиків вимагають ділянку під багатоповерхівку і погрожують зірвати сесію міськради

Суспільство 11:06, 21.06, 2018

На сесію Івано-Франківської міської ради прийшли молодики, які назвалися членами ГО "Воїн України". Вони погрожують зірвати сесію, якщо депутати не виконають їхню вимогу.

Чоловіки піднялися у президію і вимагали поставити питання "Про розгляд звернень громадян щодо оформлення права власності на земельні ділянки" першим у порядку денному. Інакше зірвуть сесію. У проекті порядку денному це питання стоїть 36-м.

ГО "Воїн України" хоче отримати земельну ділянку за адресою вул. Коновальця, поруч будинків №130-а та 136-д, для будівництва багатоквартирного житлового будинку для інвалідів та учасників АТО. 

Представників ГО "Воїн України" спробували заспокоїти представники Міської спілки учасників АТО. 
За даними системи Youcontrol, серед засновників ГО "Інваліди, ветерани, учасники, волонтери АТО "Воїн України" є скандально відомі активісти Ростислав Гудзінський і Віталій Чорненький, які не були учасниками АТО. Втім, у ГО "Воїн" є й справжні ветерани АТО.

Депутат Олег Капустяк зазначив, що стосвно місця будівництва є звернення місцевих мешканців, які хочуть бачити там сквер. При голосування Капустяк попросив депутатів врахувати це. Депутат Віктор Анушкевичус пропонує, щоб перед голосуванням виступили представники обох ветеранських організацій. "Ніхто не має права на виключність. Ніхто не може називатися правильними чи не правильними атошниками, всі захищали Україну, і всі вони мають право житло", – сказав Анушкевичус.

Депутат і ветеран АТО Андріан Волгін зазначив, що міськрада не має розділяти атовців. "Вчора на погоджувальній раді я до останнього боровся, аби хлопцям дати можливість спробувати побудувати. Вони це заслужили", – сказав Волгін. Депутат закликав свою фракцію (БПП) підтримати ГО "Воїн України". 

«З міською Асоціацією учасників АТО ми немає спірних питань. Ми хочемо мирно співпрацювати. Щодо скверу. Ініціатива за сквер відбулася, коли ми вперше подали на розгляд питання про земельну ділянку. Ми робили поквартирний обхід мешканців – ситуація така, що приблизно 70% мешканців за будівництво, 15% проти і 5% утрималися. Більшість громади підтримує будівництво цього будинку. Більше того, там не може бути сквер, оскільки там стоїть підстанція», – зазначив представник ГО «Воїн України» і попросив вибачення за грубість на початку сесії.

Марцінків оголосив перерву і зібрав погоджувальну раду. Після перерви оголосив рішення: зняти питання, яке відстоювала ГО "Воїн України" з розгляду нинішньої сесії, зібрати наступного тижня  нараду за участі ГО «Воїн України», Міської асоціації АТО, голів фракцій, мешканців і винести це питання на липневу сесію.

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: