fbpx

Два роки тому калушани спалили портрет Януковича. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 19:55, 30.11, 2015

Два роки тому у Калуші спалили портрет президента, а саме місто оголосили територією, вільною від Януковича. У цей день в Калуші анонсували початок безстрокового страйку.

На позачерговій сесії Калуської міської ради, яка відбулася 30 листопада 2013 року, депутати прийняли рішення "Про антиконституційні насильницькі дії спецпідрозділів "Беркут" стосовно учасників мирного Євромайдану в місті Києві 30 листопада цього року". За пропозицією фракції НРУ депутати проголосували за те, щоб у жодній офіційній установі міста не було портретів Януковича, нагадують Вікна.

Позачергова сесія, що відбулася булі пам’ятника Романові Шухевичу, була відкритою і на ній міг виступити кожен охочий. Міського голови, як і на попередній сесії, не було. Він продовжував перебувати у відпустці за межами України.

 

Нагадаємо, щодо калуських активістів, які спалили портрет Януковича, була відкрита кримінальна справа. Згодом одного із активістів Олега Савку перевели зі свідків у підозрювані.

Калушани двічі збиралися під калуським міськвідділом міліції на підтримку калуських активістів, а начальник Калуського МВ УМВС Василь Хомин запевнив, що справа буде закрита протягом 10 днів, тобто до 4 січня 2014 року. Коли закінчився цей термін, справу на довивчення забрала обласна прокуратура. Зрештою, суд закрив справу щодо калуських активістів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: