fbpx

Два вуличні годинники встановлять у Франківську

Суспільство 19:41, 06.07, 2018

У середмісті та в міському парку Івано-Франківська встановлять нові годинники.

“Вуличними часомірами” назвав годинники міський голова Руслан Марцінків.

Він повідомив, що два вуличні годинники планують встановити у Франківську. Один буде на Вічевому майдані, другий – у парку Шевченка.

Роботи будуть проведені як благоустрій міста.

Вуличні годинники мають придбати на Київському годинниковому заводі.

Франківці по-різному реагують на новинку. Частина вважає таку новацію доброю ініціативою. Інша вважає, що місту не потрібно надмірної стилізації “під старовину”.

“Такий варіант пасує Микитинцям. Надворі буяє ХХІ ст. Нарід катається містом на порше і тойотах. Зазирають за новинами у айпади і самсунги. Міський мер ощасливлює обивателів і завсідників епіцентру новинками благоустрою. А коли мова йде про реставрацію чи збереження старого, відповідь одна – грошей (розуму) бракує!” – коментує на офіційній сторінці міського голови мистецтвознавець, художник Анатолій Звіжинський. 

На сайті Київського годинникового заводу в пропозиції немає саме такого вуличного годинника, як той, що демонструє мер. Натомість там пропонують два взірці в стилі конструктивізму.

Один із них – власне парковий чотиристоронній годинник, розміром 1000х1000 мм, на гранітній основі  висотою 4000 мм, з водоспадом та фонтаном, з зовнішнім освітлюванням, передзвоном та боєм. Такий встановлений в Запоріжжі.

1

Другий – з лайтбоксом. Двосторонній годинник висотою 5000 мм, з двостороннім лайтбоксом, автоматичним внутрішнім освітлюванням та корекцією ходу, лавочкою для відпочинку.

2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: