fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Двері в розвиненому інтелектуальному світі відкривати легше, ніж в Україні", – сім висновків Юрія Филюка після "Кремнієвої долини"

"Двері в розвиненому інтелектуальному світі відкривати легше, ніж в Україні", – сім висновків Юрія Филюка після "Кремнієвої долини"

Суспільство 20:58, 01.03, 2016

Франківський підприємець-ресторатор і громадський активіст, ініціатор урбаністичної платформи "Тепле місто" повернувся з "Кремнієвої долини" в США, де разом із Сергієм Гнатчуком презентував стартап.

Нагадаємо, у Кремнієвій долині франківці презентували свій стартап – на найбільшій у світі ІТ-конференції Startup Grind. Компанія 23 Ресторани разом з командою Webmil розробили програму для обліку персоналу – Stafffr і представити продукт в Каліфорнії.

Повернувшись зі США, Юрій Филюк у соцмережі Фейсбук оприлюднив "висновки після проведеного тижня в Кремнієвій долині і Сан-Франциско":

1. Нам потрібно чимшвидше включатись в міжнародний контекст – перестати мислити локально, почати сприймати себе частиною загальносвітової екосистеми в усіх її зонах: економіка, екологія, наука, культура, люди. 
2. Бути частиною великого, шукати на рівних з рештою світу способи зробити його кращим – круто.
3. Двері в розвиненому інтелектуальному світі відкривати легше, ніж в Україні. Насправді вас готові будуть слухати і сприймати на рівних, але за кількох умов: ви маєте бути вихованими, збігатися ціннісно і бути носіями реального потенціалу. Будь-яким розумним людям цікаві інші розумні і освічені люди.
4. В нас є все для того, щоб конкурувати на світових ринках. Виграє не той, в кого кращі карти на руках, а той, хто краще грає. А карти в нас зараз хороші, що знову ж таки само по собі нічого не означає.
5. Нам варто перестати мислити категоріями "як наздогнати". Натомість намагатись зрозуміти майбутнє, пробувати рухатись назустріч трендам, які прийдуть, пробувати самим формувати це майбутнє, зрештою.
6. Тільки подорожі дають здвиги парадигми та інше усвідомлення, одна лиш теорія не працює.
7. Треба вивчити англійську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: