fbpx

Дві фірми з однаковими документами "розіграли" мільйон гривень на автомобілі для франківських медиків

Суспільство 17:26, 18.01, 2019

Комунальне підприємство "Центр первинної медичної допомоги" Долинської районної ради в результаті відкритих торгів придбало два автомобілі Renault Duster у приватної виробничо-комерційної фірми "В.С.К.".

Сума договору становить 999 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За ці кошти Центр первинної меддопомоги отримає два автомобілі, які доставлять протягом 20 днів з дати підписання договору. На офіційному сайті виробника є 4 комплектації Renault Duster, найдешевша з них продається за ціною від 386 тис. грн, моделі "Life" та "Zen" – від 422 та 444 тис. грн відповідно і найдорожча – від 541 тис. грн, пише Центр громадського моніторингу та досліджень.

Крім переможця, участь у торгах взяла лише одна компанія: ТОВ "Ю. Р. К." із пропозицією, на 1 тис. грн більшою, яка дорівнювала очікуваній вартості закупівлі. В ході торгів учасники не знижували цін.

Під час аналізу закупівлі експерти "Центру громадського моніторингу та закупівель" виявили низку ознак, які дозволяють стверджувати про пов’язаність двох компаній.

Так, обидва учасники торгів завантажили документи із різницею в 15 хвилин. Крім того, дві фірми надали сертифікати на автомобілі з однаковим номером та датою, крім того, в одній з довідок однаково написали прописаними літерами заголовок колонки, хоча в замовника в шаблоні цього не було.

1

Виробничо-комерційна фірма "В.С.К." зареєстрована в Івано-Франківську, а її власником є Володимир Король. З початку 2018 року підприємство отримало 45 держзамовлень на 16,7 млн грн.

ТОВ "Ю.Р.К." належить Роману Світлику (74,5% статутного капіталу), Тетяні Коломієць (14,2%) та Ігорю Синишину (11,2%).

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: