fbpx

Двох прикарпатців ошукали інтернет-шахраї

Суспільство 13:17, 22.11, 2017

Двоє прикарпатців стали жертвами зловмисників, які розмістили оголошення про продаж різного роду товарів на сайтах в Інтернеті.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

В першому випадку до Івано-Франківського відділу поліції надійшла заява від 33-річного місцевого жителя. За словами чоловіка, невідома особа заволоділа його грошовими коштами в сумі близько 2 тисяч гривень. Як з'ясувалося, потерпілий вирішив придбати собі деталі до транспортного засобу і через інтернет-мережу знайшов оголошення про їх продаж. Зв'язавшись із, як виявилось, псевдопродавцем, заявник переказав вказану суму як передоплату за товар. Але після того зв'язок із продавцем обірвався.

Аналогічний випадок трапився з 19-річним франківчанином. Хлопець через сайт "ОЛХ" знайшов оголошення про продаж цифрового фотоапарата і як передоплату на банківський картковий рахунок переказав кошти в сумі тисячі гривень.

Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вказаних злочинів. За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Правоохоронці вкотре попереджають: щоб не стати жертвами аферистів, не здійснюйте жодних передоплат за товар, який пропонують незнайомі особи, особливо коли йдеться про значні суми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: