fbpx

Двоє дітей-сиріт з Рожнятівщини отримали нове житло

Суспільство 19:07, 09.11, 2018

Вчора отримали ключі від двокімнатної квартири та документи на право власності двоє дітей-сиріт Назар та Наталія, колишні жителі селища Брошнів-Осада Рожнятівського району, а тепер села Студінка, що на Калущині. Обидвоє дітей виховувалися у прийомній сім’ї.

Роботу щодо пошуку житла здійснила служба у справах дітей Рожнятівської райдержадміністрації. При цьому пропонувалося декілька варіантів, проте остаточне рішення приймали діти, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
На виконання регіональної цільової програми соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2016-2020 роки з обласного бюджету виділено кошти в сумі 373,6 тис. грн та з Рожнятівського районного бюджету 100 тис. грн.
 
Для вручення ключів та документів на право власності прибули начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Іван Ковалик та заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Яковина. Були присутні й прийомні батьки, представники центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, соціального гуртожитку тощо.
Присутні висловили сподівання на те, що з отриманням власного житла діти, на долю яких випало чимало випробувань, будуть впевненіше себе почувати та будувати плани на майбутнє.

Також зазначалося, що турбота про дітей-сиріт та забезпечення їх житлом є спільним завданням, обов’язком суспільства та держави.

Нагадаємо, днями отримали квартири ще двоє дітей-сиріт з Надвірнянського району.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: