fbpx

Двоє франківських підлітків Ден і Леон почали на "Святі ковалів" свій бізнес. ФОТО

Суспільство 16:56, 11.05, 2018

Наймолодші учасники міжнародного фестивалю ковалів забезпечують кулінарну частину "Свята ковалів".

Десятилітній Володимир-Леон Грицак та на рік старший Денис Данчук вперше представляють свій бренд #BBQ.hot pepper boy такому широкому загалу. На "Святі ковалів" у Бастіоні маленькі франківці, як вони самі кажуть, публічно розпочали свій бізнес. "Перчені хлопці" представили соуси до барбекю, які готують самі.

Основою соусів є желе з аличі та томатів, до нього додають цибульку, часник та спеції. Минулого року хлопчаки визбирали всю аличу у двориках в центрі Франківська, щоби запастися цінним матеріалом і приготувати кілька десятків літрів соусів.

"Ми хотіли заробити гроші. І порадувати людей", – каже Леон Грицак.

"Хотіли бізнес поєднати з чимось приємним для себе і для інших",  підхоплює Ден Данчук.

До смаку соуси, а їх у pepper boy є вже два, доводить Леон – він відповідає за кухарську частину проекту. Організація варіння та промоція – більше за Деном. Придумування та продаж – разом, бо вони – "найкращі друзі майже з народження".

"Знайомі та товариші в школі скептично ставилися до нашої задумки,  розповідають підлітки. – Казали, що то забава, що нічого з того не вийде. А батьки радили спробувати. І от ми тут і віримо в успіх".

Готувати соуси до барбекю Леон почав разом із батьком. Власне тато підтримав його ідею власного кулінарного бізнесу. Батько був і першим дегустатором страви. А потім соуси – гострий і класичний  оцінили родини Грицаків та Данчуків і їхні друзі. Аж по тому хлопці вийшли в люди.

У Бастіоні підлітки пропонують скуштувати #BBQ.hot і лише потім придбати. Весело зачіпають публіку, пропонуючи баночки з домашньою смакотою – 200 мл за 60 грн. і 100 мл за 40 грн.

"Хочу сам платити за своє навчання, коли закінчу школу і поступлю. От інші будуть просити гроші у батьків, а я вже буду мати і буду знати, що сам заробив",  ділиться планами Леон Грицак.

"Не хочу брати гроші у мами, хочу мати свої! У нашому віці вже соромно просити гроші у батьків. А ще як дівчина дізнається!"  додає Денис Данчук.

Якщо старт бізнесу і справді виявиться вдалим, друзі планують придумувати і готувати цілу лінійку соусів до різних видів м'яса та м'ясних страв. Кажуть, що завтра винесуть ще й свій класичний соус до барбекю – запрошують франківців куштувати.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: