fbpx

Двоє калушан придбали фуру, якою на передову доставлять понад 10 тонн гуманітарної допомоги

Суспільство 15:32, 06.12, 2014

Йосип Сарахман та Іван Філіпович за власні кошти придбали фуру, щоб доставити гуманітарну допомогу українським військовим на передовій. Гуманітарну допомогу для бійців зібрали активісти партії "ВОЛЯ" і благодійного фонду "Побратими.UA".

Сьогодні хлопці, які уже не вперше їдуть у зону АТО, відправили українським воякам 10 тонн гуманітарної допомоги, зібраної з ініціативи активістів політичної партії “Воля” та благодійного фонду “Побратими.ua”.

Водій та співвласник фури Йосип Сарахман пояснив, що рішення придбати власний автомобіль для поїздок в зону бойових дій прийняли, бо сьогодні складно орендувати автомобіль для таких поїздок.

“Раніше проблема була в тому, що для поїздок на Схід приходилося орендували машину, за що платились немалі гроші. До того ж, важко знайти людину, яка б здала транспортний засіб для поїздок в зону бойових дій. Тому ми з Іваном вирішили купити цю фуру на двох”, – розповів Йосип Сарахман.

Активіст наголосив, що потрібен був саме великий і надійний автомобіль, яким можна доставляти необхідні речі в найбільш віддалені місця дислокації армійських частин.

“Два тижні тому ми були під російським кордоном, туди з початку війни ніхто не заїжджав. Щоб ви розуміли: хлопці там і зараз ходять в шльопанцях, обмотаних скотчем, – говорить Йосип.  Ми вигрузили там три тонни допомоги, але цього вистачить не більше, ніж на тиждень… а далі вони знову з гранатами ловитимуть рибу в річці Айдар”.

Активіст калуського осередку політичної партії “ВОЛЯ” Михайло Якимчук розповів, що рішення про збір допомоги для військових на передовій було прийнято чотири дні назад. Ніхто не сподівався, що вдасться так швидко зібрати 10 тонн провізії, щоб заповнити вантажівку.

“Цю допомогу ми зібрали за 4 дні,  говорить активіст,  дуже допомогли села Копанки, Верхнє, Єзупіль, міста Надвірна, Івано-Франківськ. Також вдячні Третій сотні самооборони Києва, активісти якої мають довантажити ще три тонни продуктів у Києві”.

Михайло Якимчук відзначив, що сьогодні зранку з Прикарпаття у район Дебальцевого відправився бус з двома тоннами допомоги. Зараз партійці “ВОЛІ” шукають ще один автомобіль, яким доставлять усе, що не поміститься у вантажівку.

Активістка “ВОЛІ” Тетяна Пришляк, яка координувала збір допомоги в Надвірнянському районі, зазначила, що найбільш активно на заклик про збір теплого одягу та продуктів харчування відгукнулися старші жінки та пенсіонери, які не можуть допомогти армії в інший спосіб.

“Найголовніше, що люди охоче долучаються до подібних акцій, самостійно шукають волонтерів, щоб передати їм теплі речі чи продукти харчування”,  каже Тетяна Пришляк.

За її словами, окрім харчів, бійцям повезуть також “буржуйки”, теплу білизну, шкарпетки. Активісти з села Єзупіль передали ще й сушені овочі, які використовуються для приготування борщу.

Тетяна запевнила, що це не одноразова акція. Незабаром активісти планують зібрати усе, що потрібно для приготування куті, щоб зробити різдвяний подарунок бійцям на передовій.

Уся допомога буде доставлена добровольчим батальйонам та бійцям Нацгвардії, які перебувають у містах Дебальцеве, Щастя та Кримське.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: