fbpx

Двоє прикарпатців хотіли придбати товар через інтернет, але стали жертвами шахраїв

Суспільство 14:35, 04.01, 2018

Правоохоронці вкотре застерігають жителів Івано-Франківської області бути обачними при покупках через Інтернет-мережу на сайтах, які займаються продажем різного роду товару.

В першому випадку за допомогою до Івано-Франківського відділу поліції звернувся 38-річний місцевий мешканець та повідомив про те, що його ошукали інтернет-шахраї. Як з’ясувалося, потерпілий на сайті "ОЛХ" вирішив придбати токарський верстат. Домовився про зустріч з так званим продавцем та перед тим скинув на телефонний номер 5700 грн, але зловмисник не прийшов на зустріч та кошти не повернув.

Наступний схожий випадок трапився з 47-річним франківчанином. Чоловік повідомив, що 14 грудня на цьому ж сайті купив у невідомої особи фотоапарат марки "Нікон". В свою чергу, через банкомат перерахував кошти в сумі 10 000 грн на рахунок, що належить шахраєві, однак омріяний товар не отримав, і грошей, звісно, не повернули.

За кожним фактом розпочато кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Наразі правоохоронці проводять заходи з вставлення осіб, причетних до вищевказаних шахрайств, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: