fbpx

Двоє прикарпатців їдуть на чемпіонат Європи з вільної боротьби серед юніорів

Спорт 14:19, 06.05, 2015

В Івано-Франківському коледжі фізичного виховання пройшов чемпіонат України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок 1995-1997 років народження.

У змаганнях взяли участь 285 найсильніших спортсменів цього віку з різних регіонів нашої держави. Для них цей турнір водночас був відбірковим на чемпіонат Європи, який 21-28 червня проводитиметься в Стамбулі (Туреччина). Тому і юніори, і юніорки особливо старалися, щоб посісти перше місце, адже тільки у випадку перемоги на чемпіонаті України вони здобували путівки на змагання європейського рівня, пише sport.if.ua.

Від Івано-Франківщини виступали на чемпіонаті України 22 юніори і 10 юніорок, з яких вибороли медалі лише четверо спортсменів. Особливо відзначилися прикарпатські борці вагової категорії до 60 кг, де піднятися на п’єдестал пошани вони дозволили тільки представникові Харківської області, кандидатові в майстри спорту Вадиму Супрунюку. Він посів третє місце, як і уродженець села Джурів Снятинського району, студент Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, майстер спорту України Петро Білейчук. А золоту медаль у цій ваговій категорії й відповідно путівку в турецький Стамбул на чемпіонат Європи з вільної боротьби серед юніорів здобув вихованець тренера-викладача Калуської ДЮСШ "Сокіл" Миколи Пукіша, студент Броварського вищого училища фізичної культури, майстер спорту України Андрій Свирид. До речі, він є чинним срібним призером першого юніорського чемпіонату Європи з вільної боротьби серед молоді до 23 років, який наприкінці березня поточного року відбувся в Польщі.

"У ваговій категорії до 60 кг в Івано-Франківську за звання чемпіона України змагалися 32 спортсмени, – говорить Микола Пукіш. – Був дуже сильний склад учасників, серед яких на всіх змаганнях особливу конкуренцію Андрію складають два брати-близнюки, студенти Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, майстри спорту України Петро та Іван Білейчуки. З Петром мій вихованець зійшовся у півфінальній сутичці, в якій подолав суперника з рахунком 2:0".

Нелегко далася Андрію і перемога над Іваном Білейчуком у фінальній сутичці. Наприкінці першого періоду, який завершився з рахунком 6:0 на користь мого вихованця, стався неприємний інцидент. Спортсмени зіткнулися головами, в результаті чого Андрій отримав травму, тож лікарю довелось і в перерві, і в ході другого періоду вживати заходів, щоб з пораненого місця надмірно не витікала кров. Зрозуміло, що це заважало йому в другій трихвилинці боротися на повну силу. Суперник цим скористався, вигравши період, але Андрій все-таки його переміг із загальним рахунком 8:7. А до поєдинків з братами Білейчуками він отримав досить переконливі перемоги в сутичках з кандидатами у майстри спорту України Енріке Флобеєю-Санчесом (Харківська обл.) – 7:0, Владиславом Климом (Київська обл.) – 8:0 і Артемом Джелемою (Львівська обл.) – 4:0.

З представників Івано-Франківщини, крім Андрія Свирида, виборола путівку на чемпіонат Європи також Марія Ільчишин. Вона стала чемпіонкою України з вільної боротьби серед юніорок у ваговій категорії до 59 кг.

У неофіційному командному заліку юніорська команда Івано-Франківської області посіла за підсумками чемпіонату України третє місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: